General Motors: Θα ανακοινώσει την κατασκευή 2ου εργοστασίου μπαταριών EV στις ΗΠΑ

General Motors: Θα ανακοινώσει την κατασκευή 2ου εργοστασίου μπαταριών EV στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 16/04/2021 - 14:20

Η General Motors αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή ότι μία από τις κοινοπραξίες της θα κατασκευάσει ένα δεύτερο εργοστάσιο μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ στο Spring Hill του Τενεσί.

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Ντιτρόιτ έχει προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή το πρωί στο Νάσβιλ με τη διευθύνουσα σύμβουλο Mary Barra, τον κυβερνήτη του Τενεσί Bill Lee και ανώτερους ηγέτες της LG Energy Solutions

Οι εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν ότι μια κοινοπραξία μεταξύ της GM και της LG Energy θα κατασκευάσει το εργοστάσιο στο συγκρότημα παραγωγής της GM στο Spring Hill. Η GM έχει ορίσει το Spring Hill ως ένα από τα τρία εργοστάσια των ΗΠΑ που θα κατασκευάζουν ηλεκτρικά οχήματα.

Επιπλέον μία κοινοπραξία μεταξύ της GM και της LG Energy της Κορέας κατασκευάζει τώρα ένα εργοστάσιο μπαταριών 2,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Lordstown του Οχάιο, κοντά στο Κλίβελαντ, το οποίο θα απασχολεί περίπου 1.100 άτομα. Ο ιστότοπος βρίσκεται αρκετά κοντά στις δύο άλλες μονάδες ηλεκτρικών οχημάτων της GM, μία στο Ντιτρόιτ και την άλλη βόρεια της πόλης στο Orion Township, στο Μίσιγκαν.

Η GM έχει ήδη ανακοινώσει ότι το ηλεκτρικό SUV, Cadillac Lyriq, θα κατασκευαστεί στο συγκρότημα Spring Hill. Το SUV, που θα κυκλοφορήσει στους εκθεσιακούς χώρους κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, θα καλύπτει περίπου 300 μίλια ανά φόρτιση.

Η GM είναι πιθανό να χρειαστεί πολύ μεγαλύτερη ισχύ μπαταρίας εάν είναι σε θέση να επιτύχει έναν στόχο μετατροπής όλων των νέων επιβατικών οχημάτων της από κινητήρες εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρική ενέργεια έως το 2035

Η LG διαθέτει τώρα ένα εργοστάσιο μπαταριών στο Μίσιγκαν, που τροφοδοτεί το Chevrolet Bolt hatchback και το νέο ηλεκτρικό SUV Bolt.

Οι αναλυτές της βιομηχανίας δήλωσαν ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν παγκόσμια έλλειψη μπαταριών καθώς η βιομηχανία απομακρύνεται από βενζινοκίνητα οχήματα. Οι περισσότερες από τις παγκόσμιες μπαταρίες είναι κατασκευασμένες στην Κίνα και σε άλλες χώρες.

Η επιχείρηση της GM βρίσκεται σε κίνδυνο, τουλάχιστον με βάση τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ. Πέρυσι, τα ηλεκτρικά οχήματα με πλήρη μπαταρία αντιπροσώπευαν μόνο το 2% της αμερικανικής αγοράς των 14,6 εκατομμυρίων πωλήσεων νέων οχημάτων. Όμως, οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρόκειται να κυκλοφορήσουν 22 νέα ηλεκτρικά μοντέλα φέτος και χρησιμοποιούν την ευρύτερη αποδοχή των καταναλωτών.

Η εταιρεία συμβούλων LMC Automotive προβλέπει ότι οι πωλήσεις οχημάτων με μπαταρία στις ΗΠΑ θα φτάσουν πάνω από 1 εκατομμύριο ετησίως, ξεκινώντας το 2023 και φτάνοντας τα 4 εκατομμύρια έως το 2030.

Πηγή: AP