Tesla: Υπερδιπλάσιος ο αριθμός των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου του 2021 σε σχέση με το προηγούμενο έτος

Tesla: Υπερδιπλάσιος ο αριθμός των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου του 2021 σε σχέση με το προηγούμενο έτος
Δευτέρα, 05/04/2021 - 16:00

Η Tesla δήλωσε ότι παρέδωσε σχεδόν 185.000 ηλεκτρικά οχήματα το πρώτο τρίμηνο παρά την έλλειψη ολοκληρωμένων συστημάτων που έχει πλήξει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο αριθμός ήταν υπερδιπλάσιος των παραδόσεων σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και ξεπερνά τις εκτιμήσεις της Wall Street για πωλήσεις 168.000 οχημάτων από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Επιπλέον,η εταιρεία δήλωσε ότι το μικρό της SUV, Model Y, έχει γίνει ευρέως αποδεκτό στην Κίνα.

Η Tesla δεν αναφέρει στοιχεία παραγωγής για τα παλαιότερα μοντέλα της, το S sedan και το X SUV, κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αλλά παρέδωσε πάνω από 2.000 από αυτά. Λέει ότι ο νέος εξοπλισμός έχει εγκατασταθεί στο Fremont της Καλιφόρνια, ενώ το εργοστάσιο και η παραγωγή νέων εκδόσεων βρίσκεται στα αρχικά στάδια.

Οι ισχυρές πωλήσεις αποτελούν ένδειξη ότι η ζήτηση για σχετικά ακριβά οχήματα της εταιρείας παραμένει ισχυρή παρά την πανδημία.

Ο αναλυτής της Wedbus, Dan Ives, έγραψε σε ένα σημείωμα προς τους επενδυτές ότι οι ισχυρές πωλήσεις του πρώτου τριμήνου θα πρέπει να αποκαταστήσουν κάποια θετική δυναμική για τα αποθέματα της Tesla και τον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Το μικρό μοντέλο 3 και το μοντέλο Υ αντιπροσώπευαν σχεδόν όλες τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου της Tesla η οποία πούλησε 182.780 οχήματα των δύο μοντέλων.

Οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν παρόλο που η εταιρεία έκλεισε την παραγωγή της Fremont για αρκετές εβδομάδες στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίο, με την εταιρεία να μην αναφέρει το λόγο, αλλά είναι πιθανό να υπήρχε έλλειψη σε ολοκληρωμένα συστήματα.

Πηγή: AP