Huawei: Κατάθεσε δύο πατέντες για ηλεκτρικά οχήματα

Huawei: Κατάθεσε δύο πατέντες για ηλεκτρικά οχήματα
Δευτέρα, 08/03/2021 - 11:14

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei σχεδιάζει να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τη δική του επωνυμία, ενώ σύμφωνα με μία έκθεση η εταιρεία έχει καταθέσει ήδη ορισμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Συγκεκριμένα, δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν από την Huawei είναι τα An Electric Drive System, Powertrain και Electric Vehicle και κατατέθηκαν στις 21 Οκτωβρίου 2020.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη πατέντα πρόκειται για μία εφαρμογή που παρέχει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης και ένα ηλεκτρικό όχημα, το οποίο περιλαμβάνει το τεχνικό πεδίο των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.

Σχετικά με τη δεύτερη πατέντα, αφορά επίσης ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης και ένα ηλεκτρικό όχημα, το οποίο περιλαμβάνει το πεδίο της τεχνολογίας ηλεκτρονικών ισχύος.

Η Huawei βρίσκεται σε συνομιλίες με την κρατική Changan Automobile και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για να χρησιμοποιήσουν τα εργοστάσια αυτοκινήτων τους για την κατασκευή των ηλεκτρικών της οχημάτων (EV).

Η Huawei βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με την BluePark New Energy Technology της BAIC Group με έδρα το Πεκίνο για την κατασκευή των EV της.

Σημειώνεται ότι μια άλλη κινεζική εταιρεία τεχνολογίας, η Xiaomi σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο και το θεωρεί στρατηγική απόφαση, αλλά συγκεκριμένες λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Μάλιστα, το 2013 ο Lei Jun είχε επισκεφτεί δύο φορές τις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Elon Musk και τώρα φαίνεται ότι το ενδιαφέρον του στον τομέα έχει αυξηθεί.

Η ινδική αγορά έχει επίσης δει αύξηση στη ζήτηση για έξυπνα οχήματα, και εταιρείες αυτοκινήτων όπως η Tata, η Mahindra και άλλες παρέχουν τα ηλεκτρικά τους οχήματα.

Πηγή: IANS