Γερμανία: Αύξηση κατά 10% των σημείων φόρτισης EV από τον Δεκέμβρη

Γερμανία: Αύξηση κατά 10% των σημείων φόρτισης EV από τον Δεκέμβρη
Τετάρτη, 03/03/2021 - 15:00

Ο αριθμός των σημείων φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία αυξήθηκε κατά περισσότερο από 10% τους τελευταίους τρεις μήνες, φτάνοντας τα 39.538, σύμφωνα με την ένωση της ενεργειακής βιομηχανίας, BDEW, την Τετάρτη.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών από τις μεταφορές με την επέκταση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων.

Σημαντικό στοιχείο προς αυτή την κατεύθυνση είναι η αντιμετώπιση των ανησυχιών των οδηγών σχετικά με το πού μπορούν να φορτίσουν τα αυτοκίνητά τους, με στόχο την ενθάρρυνση της ευρύτερης χρήσης των EV.

« Η επέκταση των δημόσιων σημείων φόρτισης συνεχίζεται αμείωτη», δήλωσε η BDEW, προσθέτοντας ότι οι κυβερνητικές προσπάθειες για την αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικών οχημάτων και εξοπλισμού απέδωσαν καρπούς.

Τα δεδομένα της BDEW έδειξαν ότι ένα στα επτά από τα 3.788 σημεία φόρτισης που προστέθηκαν από τον Δεκέμβριο ήταν ταχύτεροι φορτιστές, οι οποίοι τώρα αποτελούν περίπου το 10% του συνόλου σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο αυξανόμενος αριθμός σημείων φόρτισης θα διευκόλυνε τις ανησυχίες του κοινού σχετικά με τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, παρόλο που το 90% της φόρτισης πραγματοποιήθηκε στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας, δήλωσε η BDEW.

Αναφέρεται ότι ο εθνικός στόχος ύψους 1 εκατομμυρίου σημείων φόρτισης έως το 2030 ενδέχεται να μην επιτευχθεί, αλλά αυτός ο αριθμός μπορεί και να μην είναι απαραίτητος εάν συμπεριληφθεί ένας μεγάλος αριθμός γρήγορων σημείων φόρτισης.

Επισημαίνεται ότι η Γερμανία ξεκίνησε ένα σχέδιο ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ το Νοέμβριο για να επεκτείνει τις εκπτώσεις προς τους καταναλωτές για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και φορτιστών wallbox, και παράλληλα υποστηρίζει προγράμματα για τη διάλυση παλαιών οχημάτων και την επένδυση στην καινοτομία.

Τέλος, η BDEW ανέφερε ότι ο αριθμός των αιτήσεων επιδότησης για την εγκατάσταση ιδιωτικών wallboxes είχε αυξηθεί στις 300.000.

Πηγή: Reuters