General Electric: Αναμένει μείωση ταμειακών ροών το α' τρίμηνο του 2021

General Electric: Αναμένει μείωση ταμειακών ροών το α' τρίμηνο του 2021
Τετάρτη, 17/02/2021 - 11:54

Η General Electric αναμένει απώλειες κερδών το πρώτο τρίμηνο του 2021 σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Larry Culp, σε μια βιομηχανική διάσκεψη της Barclays την Τρίτη.

Ο Culp ανέφερε ότι οι πρώτοι τρεις μήνες του έτους τείνουν να είναι το αδύναμο τρίμηνο του ομίλου.

Οι αναλυτές της Refinitiv, , αναμένουν ότι η εταιρεία θα αναφέρει κατά μέσο όρο εκροή μετρητών ύψους 671,7 εκατομμυρίων δολαρίων, έως τον Μάρτιο.

Η GE τον περασμένο μήνα προέβλεπε ελεύθερη ταμειακή ροή μεταξύ 2,5 και 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος μετά τη δημιουργία ταμειακών ροών 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές παρακολουθούνται στενά από τους επενδυτές ως ένδειξη της υγείας των λειτουργιών της GE και της ικανότητας αποπληρωμής του χρέους.

Ο Culp δήλωσε ότι αναμένει μια «έντονη» ανάκαμψη φέτος στην επιχείρηση αεροπορικών υπηρεσιών, η οποία τείνει να είναι πιο κερδοφόρα.

Αναφέρεται ότι η εταιρεία είδε μείωση κατά 33% στα έσοδα από τις αεροπορικές υπηρεσίες πέρυσι, καθώς η εναέρια κυκλοφορία βυθίστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή: Reuters