Total: Θα προτείνει αλλαγή ονόματος στους μετόχους

Total: Θα προτείνει αλλαγή ονόματος στους μετόχους
Τρίτη, 09/02/2021 - 15:38

Η Total πρόκειται να προτείνει στους μετόχους αλλαγή του ονόματός της σε TotalEnergies της, σε ευθυγράμμιση με την αυξημένη επένδυσή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ηλεκτρική ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου και των αποτελεσμάτων για το 2020, η Total δήλωσε ότι ο όμιλος επιβεβαιώνει το σχέδιό της «να μετατραπεί σε μια ευρεία εταιρεία ενέργειας για να αντιμετωπίσει τη διπλή πρόκληση της ενεργειακής μετάβασης: περισσότερη ενέργεια, λιγότερες εκπομπές».

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 2020-2030 θα αλλάξει το προφίλ της Total αναφορικά με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που θα βασίζεται από τη μία στις ΑΠΕ και τον ηλεκτρισμό και από την άλλη στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ τα προϊόντα πετρελαίου αναμένεται να μειωθούν από 55% σε 30% των πωλήσεων.

Για να υποστηρίξει αυτόν τον μετασχηματισμό, η Total θα προτείνει στους μετόχους της στην ετήσια γενική συνέλευση στις 28 Μαΐου 2021, να αλλάξει το όνομά της σε TotalEnergies.

Σημειώνεται ότι το 2020, η Total εξασφάλισε επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ηλεκτρισμό, ύψους 2 δις δολαρίων και επιτάχυνε την εφαρμογή της στρατηγικής της για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προσθέτοντας 10 GW στο χαρτοφυλάκιό της.

Στις αρχές του 2021 η εταιρεία απέκτησε το 20% της εταιρείας Adani Green Energy Limited (AGEL) με έδρα την Ινδία και χαρτοφυλάκια έργων στις ΗΠΑ. Έτσι ο όμιλος διαθέτει πλέον ένα χαρτοφυλάκιο ακαθάριστης εγκατεστημένης ισχύος, υπό κατασκευή και σε ανάπτυξη 35 GW έως το 2025 με περισσότερα από 20 GW να επωφελούνται ήδη από μακροχρόνιες συμβάσεις αγοράς ενέργειας.

Άλλα σημαντικά σημεία περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του μεγαλύτερου ιστότοπου στη Γαλλία για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου με βάση 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια με την Engie, καθώς και την έκδοση υβριδικών ομολόγων ύψους 3 δις ευρώ που προορίζονται για τη χρηματοδότηση της στρατηγικής για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Πηγή: reNEWS