Exxon Mobil: Ζημία ύψους 22,4 δις δολαρίων για το 2020

Exxon Mobil: Ζημία ύψους 22,4 δις δολαρίων για το 2020
Τετάρτη, 03/02/2021 - 13:35

Η Exxon Mobil έκλεισε τα βιβλία την Τρίτη για το 2020, αναφέροντας απώλειες για το τέταρτο τρίμηνο καθώς και για ολόκληρο το 2020, κατόπιν της μείωσης των τιμών του πετρελαίου, λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία Covid-19.

Η μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία των ΗΠΑ, η οποία έχει επικριθεί τον τελευταίο χρόνο τόσο για την οικονομική της απόδοση όσο και για την ανταπόκρισή της στην κλιματική αλλαγή, υπέστη ζημία ύψους 22,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων εντός του 2020, ύστερα από τη δημοσίευση κερδών ύψους 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2019.

Ο ενεργειακός γίγαντας ανακοίνωσε νέες προσπάθειες μείωσης του κόστους, μια νέα επιχειρηματική μονάδα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ένα νέο μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αποκάλυψε σχέδια για πρόσθετες περικοπές δαπανών ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια έξοδα έως το 2023.

Επιπλέον, εν μέσω κριτικής που δέχεται καθώς δεν έχει επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Exxon Mobil δήλωσε ότι η εταιρεία λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα θα επικεντρωθεί στην τεχνολογία δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα ως μέσο για την αντιμετώπιση των εκπομπών που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τέλος, στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας διορίστηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εθνικής πετρελαϊκής εταιρείας της Μαλαισίας, Petronas, Tan Sri Wan Zulkiflee Wan Ariffin.

«Το περασμένο έτος παρουσιάστηκαν οι πιο δύσκολες συνθήκες αγοράς που αντιμετώπισε ποτέ η Exxon Mobil», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Darren Woods, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ανταποκρίθηκε «αποφασιστικά» με τρόπους που θα την τοποθετήσουν μακροπρόθεσμα.

Με στοιχεία από: AFP