ΥΠΕΝ: Έρχεται νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

ΥΠΕΝ: Έρχεται νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»
Δευτέρα, 01/02/2021 - 19:38

Ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Κώστας Σκρέκας.

Όπως ανέφερε το νέο πρόγραμμα θα έχει νέα περιβαλλοντικά και κοινωνικά κριτήρια με στόχο να μειωθούν τόσο οι ατμοσφαιρικοί ρύποι όσο και η ενεργειακή φτώχεια που, σύμφωνα με στοιχεία, κυμαίνεται στο 30% στην ΕΕ.

«Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί πάνω από 30 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων και την κάλυψη των αναγκών πολιτών με χαμηλά εισοδήματα που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ. Ετοιμάζουμε επέκταση του μέτρου για τους ευάλωτους καταναλωτές. Είναι μέτρα βραχυπρόθεσμα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες και θα δώσουν λύση. Σας διαβεβαιώνω ότι θα έρθω σε επαφή να δω τι έγινε, αν έχουν ρεύμα και θα φροντίσουμε να έχουν γρήγορα. Πρέπει πράγματι να γίνει μια κουβέντα για τους ανθρώπους που, όταν πατάνε το διακόπτη στο σπίτι τους, δεν ανάβει η λάμπα. Να είστε βέβαιοι ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση νοιάζονται και δεν θα αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκρέκας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Νάντιας Κωνσταντοπούλου.