Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ σχετικά με την τροποποίηση του Κώδικα ΔΑΠΕΕΠ για την Έκτακτη Χρέωση Εκπροσώπων Φορτίου

Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ σχετικά με την τροποποίηση του Κώδικα ΔΑΠΕΕΠ για την Έκτακτη Χρέωση Εκπροσώπων Φορτίου
Τρίτη, 19/01/2021 - 14:37

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 118A, του Ν. 4001/2011 (ΦΕΚ Α’ 179/22.08.2011), όπως ισχύει:

«1. Με τον Κώδικα του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης καθορίζονται ιδίως οι οικονομικοί και τεχνικοί κανόνες καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια που αφορούν την εκτέλεση των αρμοδιοτήτων του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης.

2. Ο Κώδικας του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης […] τροποποιείται κατόπιν διενέργειας Δημόσιας Διαβούλευσης και έγκρισης της ΡΑΕ, είτε με πρωτοβουλία της ΡΑΕ είτε κατόπιν αιτήματος του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης ή τρίτων προσώπων που έχουν έννομο συμφέρον.»

Επιπλέον, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του Άρθρου 157 του ν. 4759/2020, επιβάλλεται έκτακτη χρέωση για το έτος 2021 σε κάθε Προμηθευτή ΗΕ και αυτοπρομηθευόμενο Πελάτη, βάσει των ποσοτήτων των δηλώσεων φορτίου τους που εντάχθηκαν στον ΗΕΠ και βάσει της καθαρής θέσης των εκκαθαρισθεισών εντολών αγοράς και πώλησης τους στην Αγορά Επόμενης Ημέρας και την Ενδοημερήσια Αγορά για το διάστημα μετά την έναρξη λειτουργίας των νέων αγορών του υποδείγματος στόχου. Συναφώς, σύμφωνα με την παρ. 2γ του ίδιου άρθρου του ως άνω νόμου «Κάθε θέμα σχετικά με τον υπολογισμό της χρέωσης, την εκκαθάριση, τον διακανονισμό των συναλλαγών, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια αναφορικά με την εφαρμογή της παρούσας καθορίζονται στον Κώδικα Δ.Α.Π.Ε.Ε.Π

Με βάση τα ως άνω η ΡΑΕ θέτει σήμερα σε δημόσια διαβούλευση την εισήγηση της ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. αναφορικά με την τροποποίηση του εγκεκριμένου Κώδικα Διαχειριστή ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης (υπ΄αριθμ. 1417/2020 απόφαση ΡΑΕ - ΦΕΚ Β’ 4778/29.10.2020) σε σχέση με τις λεπτομέρειες εφαρμογής της πρόβλεψης της παρ. 2α, του άρθρου 157 του ν. 4759/2020 για την Έκτακτη Χρέωση Εκπροσώπων Φορτίου.

Λήξη της παρούσας Δημόσιας Διαβούλευσης: Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Μετά τη λήξη της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών και παρεμβάσεών τους, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.

Συνημμένο Αρχείο