Hyundai και Apple πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία για την παραγωγή αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων

Hyundai και Apple πρόκειται να υπογράψουν συμφωνία για την παραγωγή αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων
Δευτέρα, 11/01/2021 - 12:04

Η Hyundai Motor και η Apple πρόκειται να υπογράψουν μέχρι τον Μάρτιο συμφωνία για την παραγωγή αυτόνομων ηλεκτρικών αυτοκίνητα, η παραγωγή των οποίων αναμένεται να ξεκινήσει το 2024 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Korea IT News την Κυριακή.

Η συγκεκριμένη αναφορά ακολουθεί τη δήλωση της Hyundai Motor την Παρασκευή ότι βρισκόταν σε συνομιλίες με την Apple για την παράδοση ενός αυτόματου ηλεκτρικού αυτοκινήτου το 2027, αυξάνοντας τις μετοχές της Hyundai σχεδόν κατά 20%.

Σύμφωνα με πηγές της βιομηχανίας, η κοινοπραξία σχεδιάζει να κατασκευάσει τα οχήματα στο εργοστάσιο της Kia Motors (θυγατρική της Hyundai) στη Γεωργία, ή να επενδύσει από κοινού σε ένα νέο εργοστάσιο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αρχικός σχεδιασμός είναι η παραγωγή 100.000 οχημάτων το 2024 στο εργοστάσιο που έχει προταθεί, το οποίο έχει τη δυνατότητα παραγωγής 400.000 οχημάτων ετησίως.

Τέλος το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Hyundai και η Apple σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν μια «έκδοση beta» των αυτοκινήτων της Apple το επόμενο έτος.

Με πληροφορίες από: Reuters