ΔΕΗ: Ένεση ρευστότητας 350 εκατ. ευρώ από τις τιτλοποιήσεις οφειλών

ΔΕΗ: Ένεση ρευστότητας 350 εκατ. ευρώ από τις τιτλοποιήσεις οφειλών
Παρασκευή, 27/11/2020 - 15:22

Στην πλήρη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της τιτλοποίησης απαιτήσεων προχωρά η ΔΕΗ επιδιώκοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας της.

Μετά τα πρώτα 150 εκατ. ευρώ, σε σύνολο 200 εκατ., που άντλησε από το πακέτο της τιτλοποίησης απαιτήσεων πελάτων της με διάρκεια 60 ημερών, έρχεται και το δεύτερο πακέτο. Αφορά σε ληξιπρόθεσμες άνω των 90 ημερών και το συνολικά κεφάλαια που μπορεί να αντλήσει ανέρχονται στα 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημόσια εταιρία ίσως κι έως το τέλος του χρόνου θα έχει υπογράψει τη σύμβαση με τον διεθνή επενδυτικό οίκο PIMCO, ενώ ο διοργανωτής της συναλλαγής είναι η Deutsche Bank. Τότε θα κλείσει και η συναλλαγή και πηγές αναφέρουν ότι η δημόσια εταιρεία σκοπεύει να τραβήξει… 200 εκατ. ευρώ.

Οι τιτλοποιήσεις απαιτήσεων πρόκειται ουσιαστικά για χρηματοδοτικά εργαλεία διάρκειας τριών ετών, μέσα από τα οποία η ΔΕΗ θα μπορεί να ενισχύει τη ρευστότητά της ανάλογα με το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών που θα προσφέρει. Λειτουργούν ουσιαστικά ως γραμμές ανακυκλούμενες (revolving) με μελλοντικές εκταμιεύσεις.

Συντάκτης Χρήστος Κολώνας, Πηγή euro2day.gr