JERA: Παρουσιάζει πλατφόρμα δεδομένων για το Σύστημα Μπαταριών Αποθήκευσης Ενέργειας

JERA: Παρουσιάζει πλατφόρμα δεδομένων για το Σύστημα Μπαταριών Αποθήκευσης Ενέργειας
Τετάρτη, 25/11/2020 - 14:24

Η JERA, η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιαπωνία, παρουσίασε την Πλατφόρμα Δεδομένων για Συστήματα Μπαταριών Αποθήκευσης Ενέργειας, BESS.

Η BESS είναι μια πλατφόρμα που παρέχει υπηρεσίες βασισμένες σε δεδομένα που συλλέγονται από μπαταρίες αποθήκευσης που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του εκάστοτε χρήστη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε η JERA, ο κύριος λόγος για τον οποίο οι χρήστες εγκαθιστούν μπαταρίες αποθήκευσης είναι για να παρέχουν εφεδρική ενέργεια σε περιόδους καταστροφής, επομένως οι μπαταρίες έχουν πλεονάζουσα ισχύ κατά τη διάρκεια των κανονικών ωρών.

Ως αποτέλεσμα, η JERA εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει νέες υπηρεσίες που επιτρέπουν στους χρήστες να βελτιστοποιήσουν τη χρήση ενέργειας, συλλέγοντας λειτουργικά δεδομένα μπαταρίας μέσω της πλατφόρμας.

Στην τρέχουσα επίδειξη, η JERA στοχεύει να επαληθεύσει ότι τα δεδομένα λειτουργίας της μπαταρίας μπορούν να συλλεχθούν αυτόματα. Επιπλέον, στοχεύσει στην επιβεβαίωση ότι αυτά τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη υπηρεσιών που επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη χρήση μπαταρίας από τους χρήστες και να τους ζητήσει να αξιολογήσουν τις υπηρεσίες που αναπτύσσει.

Η JERA θα συνεργαστεί επίσης με τους κατασκευαστές μπαταριών για την ανάπτυξη τερματικού συσκευής που μπορεί να φιλοξενήσει οποιοδήποτε τύπο μπαταρίας ανεξάρτητα από τις προδιαγραφές.

Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου τέσσερις μήνες μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Μαρτίου 2021.

Πηγή: renews.biz

Φωτογραφία Jera