Σδούκου: Σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας 1 δισ. ευρώ το χρόνο

Σδούκου: Σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας 1 δισ. ευρώ το χρόνο
Πέμπτη, 19/11/2020 - 19:39

Στους στόχους του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενεργειακή μετάβαση αναφέρθηκε η γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, σε εκδήλωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Πράσινη Ενέργεια». Η κα Σδούκου σημείωσε πως «η ενεργειακή μετάβαση χρειάζεται ορθολογικότερη διαχείριση των ΑΠΕ, αυτό θα γίνει με την εξοικονόμηση ενέργειας.

Θέλουμε ένα δισ. ευρώ να διοχετεύεται στην αγορά κάθε χρόνο για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας». Αναφερόμενη στις επιπτώσεις της πανδημίας στην ενέργεια τόνισε πως «αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση η αντιμετώπισή της, ενώ θα πρέπει να προσαρμόσουμε την Ελλάδα στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής».

Επισήμανε πως το ΥΠΕΝ στον σχεδιασμό του έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των ΑΠΕ. «Χρειαζόμαστε μια καινοτομία στο να παράγουμε, να χρησιμοποιούμε και να σκεφτόμαστε την ενέργεια» ανέφερε η κα Σδούκου, εξηγώντας πως χρειάζεται αλλαγή στον τρόπο παραγωγής. «Προχωράμε στην απολιγνιτοποίηση, στοχεύουμε στο 35% σε ΑΠΕ στην ακαθάριστη κατανάλωση ενέργειας μέχρι το 2030» σημείωσε η γ.γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών.