Τίθεται σε λειτουργία νέα εγκατάσταση παραγωγής μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τίθεται σε λειτουργία νέα εγκατάσταση παραγωγής μπαταριών στο Ηνωμένο Βασίλειο
Παρασκευή, 06/11/2020 - 12:42

Μία νέα εγκατάσταση παραγωγής μπαταριών ύψους 130 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας πρόκειται να τεθεί σύντομα σε λειτουργία, στο Κόβεντρυ του Ηνωμένου Βασίλειο.

Πρόκειται για το έργο UK Battery Industrialisation Centre (UKBIC), το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το δημόσιο και είναι διαθέσιμο για οποιοσδήποτε οργανισμός με υπάρχουσα ή νέα τεχνολογία μπαταρίας, υπό την προϋπόθεση ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία πρόκειται να δημιουργήσει πράσινες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το UKBIC μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εταιρείες που ασχολούνται με τον τομέα των μπαταριών αποθήκευσης, τον βιομηχανικό εξοπλισμό, τα ηλεκτρικά οχήματα και λοιπές εφαρμογές.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει εξειδικευμένο εξοπλισμό κατασκευής μπαταριών κόστους 60 εκατομμυρίων λιρών, ο οποίος βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του.

Η ικανότητά του επιτρέπει σε οργανισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποδείξουν εάν οι πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες τους μπορούν να κατασκευαστούν με τον απαιτούμενο όγκο, ταχύτητα, απόδοση και κόστος για να είναι εμπορικά επιτυχημένες.

Μάλιστα, οι εγκαταστάσεις έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε αρκετοί χρήστες να μπορούν να εκτελούν έργα ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές και επίσης παρέχει ευκαιρίες για πρακτική εκπαίδευση στην παραγωγή μπαταριών.

Η UKBIC απασχολεί επί του παρόντος 86 άτομα, συμπεριλαμβανομένων τεχνικών μπαταριών, μηχανικών και συμβούλων, ενώ ο στόχος είναι να φτάσει τα 100 άτομα για να υποστηρίξει μελλοντικές συνεργασίες σε έργα με βιομηχανίες και ερευνητικούς οργανισμούς.

Ο διευθύνων σύμβουλος του UKBIC, Jeff Pratt δήλωσε:

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που πλησιάζουμε στην έναρξη της λειτουργίας της μονάδας και που θα διαδραματίσουμε βασικό ρόλο στην ανάπτυξη και την ενίσχυση του αγώνα προς ένα πιο πράσινο μέλλον».