Άνοιξε το Virtual Data Room του διαγωνισμού για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ εμπορίας

Άνοιξε το Virtual Data Room του διαγωνισμού για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ εμπορίας
Παρασκευή, 09/10/2020 - 19:22

Ανοιχτό είναι εδώ και λίγες ημέρες το Virtual Data Room του διαγωνισμού για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ εμπορίας. Σε πρώτη φάση οι ενδιαφερόμενοι και οι σύμβουλοί τους έχουν αποκτήσει πρόσβαση στα λεγόμενα non commercial οικονομικά δεδομένα στα οποία δίνεται ελεύθερη πρόσβαση στους συμμετέχοντες.

Σε δεύτερη φάση θα φορτωθούν τα εμπορικά δεδομένα στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι σύμβουλοι και όχι οι υποψήφιοι επενδυτές ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η τρίτη κατηγορία δεδομένων που θα είναι διαθέσιμη στους επενδυτές μόνο με φυσική παρουσία στα γραφεία της ΔΕΠΑ και με συγκεκριμένους περιορισμούς.

Σημειώνεται ότι στο VDR οι υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση στα βελτιωμένα οικονομικά δεδομένα αλλά και τις θετικές οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας καθώς και τις εκτιμήσεις για την πορεία της αγοράς αερίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας συμμετέχουν οι κοινοπραξίες των Ελληνικών Πετρελαίων με την Edison, της ΔΕΗ με την Motor Oil Hellas και οι εταιρείες Mytilineos, ΤΕΡΝΑ, ο όμιλος Κοπελούζου, η Shell και η MET Group με έδρα την Ελβετία.

Ο διαγωνισμός για την πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει μετατεθεί από το ΤΑΙΠΕΔ για τα μέσα Μαρτίου του 2021, καθώς το ταμείο θεώρησε ότι θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία της θεαματικής βελτίωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της επιχείρησης, με βάση τα τελευταία στοιχεία του περασμένου Αυγούστου.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν κρίθηκε αναγκαίο να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία που παρουσιάζονται το VDR. Εκτός από τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών, πάντως, μία σοβαρή εκκρεμότητα στο διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Εμπορίας αφορά στην εκκρεμή διένεξη μεταξύ της ΔΕΠΑ και την ELFE για τις οφειλές της δεύτερης ύψους 120 εκατ. ευρώ. Η ΔΕΠΑ αναμένει την εκδίκαση της έφεσης που έχει κάνει στην πρωτόδικη απόφαση που εκδόθηκε υπέρ της ELFE.

ΔΕΠΑ Υποδομών

Χθες εξάλλου με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας του ΥΠΕΝ στο νομοσχέδιο για την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης, επιλύεται μια σοβαρή εκκρεμότητα για το διαγωνισμό της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Συγκεκριμένα με την τροπολογία του ΥΠΕΝ αποσαφηνίζονται μια σειρά από δεσμεύσεις για την επόμενη ημέρα του διαγωνισμού, όπως η απαγόρευση μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας για χρονικό διάστημα 5 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, η ολοκλήρωση του οποίου μετατέθηκε για τα τέλη Φεβρουαρίου του 2021 συμμετέχουν οι εταιρείες Italgas, EPH, First State Investments, KKR, Macquarie και SinoCEEF

Συντάκτης Χάρης Φλουδόπουλος, Πηγή capital.gr