Οι επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών εμπορίας ενέργειας προβλέπουν μέτρια αύξηση στις τιμές πετρελαίου

Οι επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών εμπορίας ενέργειας προβλέπουν μέτρια αύξηση στις τιμές πετρελαίου
Τρίτη, 29/09/2020 - 16:41

Οι επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών εμπορίας ενέργειας στον κόσμο ανακοίνωσαν την Τρίτη την πρόβλεψή τους για την μέτρια αύξηση της ζήτησης του πετρελαίου και την ανεπαίσθητη αύξηση των τιμών για τους επόμενους μήνες ή και χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα ανώτατα στελέχη των Vitol, Gunvor και Mercuria δήλωσαν μάλιστα στο FT Commodities Global Summit 2020 ότι θα επενδύσουν περισσότερο σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Russell Hardy, Διευθύνων Σύμβουλος της Vitol, δήλωσε ότι είχε «μέτριες προσδοκίες» για τις τιμές του πετρελαίου καθώς προβλέπει ότι η κατανάλωση θα παραμείνει σε γενικές γραμμές σε χαμηλά επίπεδα μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Ο επικεφαλής και συνιδρυτής της Mercuria, Marco Dunand, λιγότερο αισιόδοξος, δεν προβλέπει ότι η κατανάλωση πετρελαίου θα επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία για μερικά ακόμη χρόνια.

Μάλιστα ο Dunand ανέφερε ότι οι τιμές θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές στο επίπεδο των 45 δολαρίων ανά βαρέλι για τους επόμενους έξι μήνες.

Ο συνιδιοκτήτης της Gunvor, Torbjorn Tornqvist, δήλωσε ότι οι τιμές θα κυμανθούν μεταξύ των 45 και 49 δολαρίων μέχρι τα μέσα του 2021.

Πηγή: Reuters