Γερμανία: Σχεδιάζει αυστηρότερα μέτρα για την επίτευξη των ενεργειακών της στόχων

Γερμανία: Σχεδιάζει αυστηρότερα μέτρα για την επίτευξη των ενεργειακών της στόχων
Τετάρτη, 23/09/2020 - 14:46

Η Γερμανία σχεδιάζει αυστηρότερους ελέγχους για να διασφαλίσει την επίτευξη του στόχου επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο σχέδιο που θα συζητηθεί την Τετάρτη από τη γερμανική κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η τελευταία νομοθεσία, η οποία εξακολουθεί να υπόκειται σε αλλαγές, περιλαμβάνει ετήσιες ποσοστώσεις για την ηλιακή ενέργεια, τη βιομάζα και την χερσαία και υπεράκτια αιολική ενέργεια. Αυτές οι ποσοστώσεις ελέγχονται τακτικά σε καθεμία από τις 16 ομοσπονδιακές πολιτείες της Γερμανίας.

Επιπλέον, οι στόχοι επέκτασης θα επανεξετάζονται μία φορά κάθε δύο χρόνια για να διασφαλιστεί ότι η Γερμανία μπορεί να επιτύχει τον στόχο για παραγωγή τουλάχιστον 65% ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2030.

Το τελευταίο σχέδιο περιλαμβάνει επίσης έναν υψηλότερο στόχο για την επέκταση των σταθμών βιοαερίου. Επιπλέον, σύμφωνα με το νόμο, μέσα στα επόμενα χρόνια η χερσαία αιολική ισχύς θα αυξάνεται κατά 4 GW ετησίως.

Η Γερμανία αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται μια αναθεωρημένη εκδοχή του νόμου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς οι βασικές επιδοτήσεις για τους παλαιότερους αιολικούς και ηλιακούς σταθμούς της χώρας καταργούνται το επόμενο έτος.