ENERGEAN: Αποτελέσματα για το Α΄ εξάμηνο 2020

ENERGEAN: Αποτελέσματα για το Α΄ εξάμηνο 2020
Τετάρτη, 16/09/2020 - 13:06

Ισχυρές επιδόσεις στο ά 6μηνο 2020 με pro forma παραγωγή 52,1 χιλ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως

Pro forma έσοδα 177 εκατ. δολ., λειτουργικές ταμειακές ροές 68 εκατ. και μείωση επενδυτικών δαπανών κατά 350 εκατ. δολάρια

H Energean (LSE: ENOG, TASE: אנאג) ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για την περίοδο από την αρχή του έτους έως τις 20/6/2020. Τα βασικότερα σημεία είναι τα εξής:

• Η pro forma παραγωγή, συνυπολογιζόμενης και της υπό εξαγορά Edison E&P, ήταν 52,1 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως (kboepd), έναντι συνολικής εκτίμησης μεταξύ 44,5 και 51,5 kboepd για το 2020.

• Ο pro forma κύκλος εργασιών, συνυπολογιζόμενης και της υπό εξαγορά Edison E&P, ήταν 68 εκατ. δολάρια.

• Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P αναμένεται έως το τέλος του έτους.

• Καταγράφηκε σημαντική πρόοδος στο project ανάπτυξης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish στο Ισραήλ, όπου η έναρξη παραγωγής τοποθετείται στο β’ εξάμηνο του 2021.

o Έχουν υπογραφεί συμβόλαια πώλησης φυσικού αερίου για συνολικά 5,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως, τα οποία ισοδυναμούν με παραγωγή 100 kboepd.

• Όλα τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας είναι πλήρως χρηματοδοτημένα, ενώ η ρευστότητα και τα μη χρησιμοποιηθέντα δάνεια ήταν 872,5 εκατ. δολάρια στις 30 Ιουνίου.

• Μειώνονται περαιτέρω οι προγραμματισμένες επενδυτικές δαπάνες για το 2020 και, ειδικότερα, στα 635 -–705 εκατ. δολάρια (pro forma), ήτοι κατά 350 εκατ. δολάρια χαμηλότερα σε σχέση με την έναρξη της χρονιάς.

• Πέραν της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της Edison E&P, υπάρχει μία σειρά σημαντικών εξελίξεων στο άμεσο μέλλον: o η εκπόνηση νέων εκθέσεων (CPR- Competent Person Report) από ανεξάρτητους οίκους για τα αποθέματα και τους πιθανούς πόρους, με βάση τις ολοκληρωθείσες γεωτρήσεις στο Karish, o η λήψη της τελικής επενδυτικής απόφασης για την ανάπτυξη του κοιτάσματος on Karish North ( 250 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου δυνητικά αποθέματα)

Σύνδεσμος για την αναλυτική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προς τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ: https://www.energean.com/media/4339/200828-1h20- results-full-final_web.pdf

Σύνδεσμος για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων: https://www.energean.com/media/4333/1h-2020-results_final.pdf

Ο Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος της Energean, σχολίασε σχετικά: «Στο πρώτο εξάμηνο, πετύχαμε σταθερή πρόοδο στο μεγαλύτερο project μας, την ανάπτυξη του κοιτάσματος Karish στο Ισραήλ, παρά κάποιες διακοπές εργασιών εξαιτίας του κορωνοϊού. Δοκιμάσαμε με επιτυχία τις τρεις γεωτρήσεις ανάπτυξης του κοιτάσματος, είχαμε μια αναβάθμιση των δυνητικών αποθεμάτων του κοιτάσματος Karish North, ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση του μήκους 90 χιλιομέτρων αγωγού που θα παραδίδει στην ισραηλινή αγορά τις πωλούμενες από την Energean ποσότητες φυσικού αερίου, ολοκληρώσαμε την κατασκευή του κύτους του FPSO «Energean Power»στην Κίνα, το οποίο έχει μετακινηθεί στη Σιγκαπούρη όπου και έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της απόκτησης της Edison E&P η οποία, μαζί με το project ανάπτυξης του κοιτάσματος Karish, θα ενισχύσει περαιτέρω τις μελλοντικές ταμειακές μας ροές και την ποιότητα του χαρτοφυλακίου μας. Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, περίπου το 70% της μελλοντικής μας παραγωγής θα είναι προστατευμένο από τις διακυμάνσεις στην τιμή του πετρελαίου. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ιδιοκτήτες και operators της πλειοψηφίας του χαρτοφυλακίου μας και να έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για όλα τα σχέδιά μας».

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις μας σε θέματα Περιβάλλοντος, Κοινωνίας και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG), βραβευθήκαμε για την Καλύτερη Ενεργειακή Στρατηγική σε θέματα (ESG) στην Ευρώπη από τον οργανισμό CFI.co και αξιολογηθήκαμε με «Gold» στον δείκτη Maala CSR Index στο Ισραήλ, σε μια αναγνώριση των προσπαθειών μας και της επίκεντρωσής μας στη δέσμευση για συνολικά μηδενικούς ρύπους ως το 2050 και στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Εισερχόμαστε σε μία συναρπαστική περίοδο που μετασχηματίζει την Energean και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου σε όλο τον κόσμο για την σκληρή δουλειά τους και τη δέσμευσή τους στην πρόοδο της εταιρείας καθώς και να τους ευχηθώ να παραμείνουν ασφαλείς και υγείας στους δύσκολους αυτούς καιρούς.»