Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα θέσει πιο φιλόδοξους κλιματικούς στόχους για το 2030

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα θέσει πιο φιλόδοξους κλιματικούς στόχους για το 2030
Παρασκευή, 11/09/2020 - 15:58

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στη Ευρωπαϊκή Ένωση να θέσει έναν νέο στόχο για τη μείωση των εκπομπών που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που είδε το Reuters, η πρόταση αφορά τη μείωση των εκπομπών τουλάχιστον κατά 55% μέχρι το 2030, σε σύγκριση με το τα επίπεδα του 1990.

Σημειώνεται ότι ο τρέχων στόχος της ΕΕ είναι η μείωση των εκπομπών κατά 40% μέχρι το 2030.

Στοχεύοντας σε βαθύτερες περικοπές των εκπομπών εντός της επόμενης δεκαετίας, η ΕΕ ελπίζει να οδηγήσει την οικονομία της στη δέσμευση για κλιματική ουδετερότητα έως το 2050. Επιπλέον, επιθυμεί να ηγηθεί και των παγκόσμιων προσπαθειών για τον περιορισμό των εκπομπών, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ένας από τους στόχους για την επίτευξη των «καθαρών» εκπομπών θα μπορούσε να επιτευχθεί τόσο με τη μείωση της παραγωγής αερίων υπεύθυνων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε τομείς όπως είναι η βιομηχανία και η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και με την αύξηση της χρήσης των δασών και των τεχνολογιών δέσμευσης άνθρακα για την απομάκρυνση των εκπομπών από την ατμόσφαιρα.

Η Επιτροπή δεν σχολίασε τα έγγραφα που διέρρευσαν.

Πηγή: Reuters