Vattenfall: Εγκατάσταση 8.000 νέων σταθμών φόρτισης στην Ολλανδία

Vattenfall: Εγκατάσταση 8.000 νέων σταθμών φόρτισης στην Ολλανδία
Δευτέρα, 07/09/2020 - 13:59

Η Vattenfall είναι η νικήτρια σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς για τα νέα δίκτυα φόρτισης στην Ολλανδία. Μέχρι το 2024 θα δημιουργηθούν έως 8.000 νέα σημεία φόρτισης στις επαρχίες Noord-Brabant και Limburg, ενώ η συμφωνία περιέχει επίσης καινοτόμες λύσεις όπως είναι η έξυπνη φόρτιση και η επέκταση των υποδομών φόρτισης.

Ο στόχος του Vattenfall είναι να πραγματοποιήσει το όραμά της για μια διαβίωση απαλλαγμένη από τα ορυκτά καύσιμα μέσα σε μια γενιά. Η στροφή στην ηλεκτρική ενέργεια απαλλαγμένη από τα ορυκτά καύσιμα αποτελεί βασικό παράγοντα για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη. Έτσι, η δημιουργία ευκόλως προσβάσιμων υποδομών φόρτισης αποτελεί προϋπόθεση για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Vattenfall έχει δημιουργήσει μια καλή συνεργασία με τις επαρχίες της Noord-Brabant και Limburg στον τομέα της ηλεκτρικής φόρτισης ήδη από το 2017. Όπως ανέφερε ο Tomas Björnsson, επικεφαλής του τομέα ηλεκτροκίνησης της Vattenfall, με την ανάπτυξη 8.000 σημείων φόρτισης μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα αυξηθεί περαιτέρω η χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε αυτές τις περιοχές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι θα ακολουθηθεί ένα σχέδιο «προληπτικής εγκατάστασης», έτσι ώστε να υπάρχει κοντά στους οδηγούς ένας σταθμός φόρτισης, πριν ακόμα παραλάβουν το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο από τον αντιπρόσωπο.

Επιπλέον, η Vattenfall θα παρέχει σταθμούς φόρτισης κατόπιν αιτήματος. Πιο συγκεκριμένα, εάν κάποιος οδηγός αγοράσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο και δεν έχει σταθμό φόρτισης στο δρόμο του, μπορεί να ζητήσει έναν σε κοντινή απόσταση.

Η Vattenfall ερευνά επίσης, μαζί με τους δήμους που εμπλέκονται, την κατασκευή μίας πλατείας φόρτισης σε πολυσύχναστα μέρη.