Φάμελλος: “Ακριβό το τίμημα της αλαζονείας”

Φάμελλος: “Ακριβό το τίμημα της αλαζονείας”
Τετάρτη, 26/08/2020 - 13:26

Τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τις αρνητικές εξελίξεις στα μέτωπα της οικονομίας, της υγειονομικής κρίσης/πανδημίας και στα εθνικά ζητήματα επισημαίνει στο άρθρο του, που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα «Τα Νέα», ο Σωκράτης Φάμελλος. Επισημαίνει ειδικότερα, την αλαζονεία που επιδεικνύει η κυβέρνηση με τη διαχείριση της εσωτερικής πολιτικής σκηνής με επικοινωνιακά εργαλεία, τη βιασύνη της ιδιωτικοποίησης των πάντων και της κατεδάφισης όλων των θετικών μεταρρυθμίσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνει δε ότι όλα αυτά οδηγούν τη ΝΔ στην άσκηση επιφανειακής και αντιεπιστημονικής πολιτικής, χωρίς στρατηγική, μακριά από την ευρωπαϊκή λογική. Ο Σ.Φάμελλος τονίζει επιπλέον ότι η εικόνα παντοδυναμίας και επάρκειας της κυβέρνησης άρχισε να φθείρεται, ενώ, ταυτόχρονα, όμως, φθείρονται και υποβαθμίζονται και οι δημοκρατικές λειτουργίες στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας δε τις δυσκολίες στη διαχείριση μίας πανδημίας ή της κρίσης με την Τουρκία, υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί και άλλες φορές σε δύσκολες στιγμές, όπως χρεωκοπία και η δημοσιονομική κρίση του 2015 που, όμως, όπως υπογραμμίζει, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο.

«Ωστόσο στις δύσκολες περιόδους κρίνεται ιστορικά και πολιτικά μια κυβέρνηση. Εάν επιλέγει το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας, κι όχι το δικό της κομματικό συμφέρον και λίγων προνομιούχων γύρω της. Γιατί στη δεύτερη περίπτωση σκάβει τον λάκκο της, οδηγώντας αναπόφευκτα σε όξυνση των αντιθέσεων και νέα κοινωνικά αδιέξοδα», δηλώνει χαρακτηριστικά κλείνοντας.