Chevron: Επενδύει στη νεοσύστατη εταιρεία πυρηνικής σύντηξης Zap Energy

Chevron: Επενδύει στη νεοσύστατη εταιρεία πυρηνικής σύντηξης Zap Energy
Παρασκευή, 14/08/2020 - 14:00

Η πετρελαϊκή εταιρεία Chevron ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει στη νεοσύστατη Zap Energy, ακολουθώντας την ιταλική ENI και τη νορβηγική Equinor, οι οποίες έχουν επίσης υποστηρίξει τις νεοσύστατες εταιρείες πυρηνικής σύντηξης, για να μειώσουν το αποτύπωμά τους σε άνθρακα.

Η απόφαση της Chevron έρχεται καθώς οι εταιρείες ενέργειας αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη πίεση από τους επενδυτές για να μειώσουν τις εκπομπές τους σε άνθρακα και να δαπανήσουν περισσότερα στην ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Η επένδυση της Chevron Technology Ventures στη σύντηξη αποτελεί μια ευκαιρία στο να εστιάσει η εταιρεία σε ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο ενεργειακών πόρων με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», δήλωσε η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η Chevron δεν έχει κάνει ακόμα γνωστό το μέγεθο της επένδυσής της. Η πυρηνική σύντηξη, στην οποία επενδύει η εταιρεία, αποτελεί μια διαδικασία που απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας, χωρίς εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και περιορισμένα μακροχρόνια ραδιενεργά απόβλητα.