Νέες συμφωνίες για τη GE και Nordex με την TPI για παραγωγή πτερυγίων ανεμογεννητριών

Νέες συμφωνίες για τη GE και Nordex με την TPI για παραγωγή πτερυγίων ανεμογεννητριών
Παρασκευή, 07/08/2020 - 16:28

Η κατασκευάστρια εταιρεία πτερυγίων ανεμογεννητριών, TPI Composites, επέκτεινε δύο συμφωνίες προμήθειας με την GE στις ΗΠΑ και το Μεξικό και επιπλέον, υπέγραψε πολυετή συμφωνία με την Nordex στην Ινδία.

Οι συμφωνίες με την GE αφορούν γραμμές παραγωγής στην Αϊόβα των ΗΠΑ έως το 2021, με δυνατότητα επέκτασής έως το 2022, και στο Μεξικό, στην πόλη Χουάρες έως το 2022.

Η TPI δήλωσε ότι θα προσθέσει επίσης μια ακόμη γραμμή παραγωγής στο Μεξικό για την παροχή τεχνολογίας ανεμογεννητριών της GE στη Βόρεια Αμερική.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με την Nordex για την Ινδία, TPI ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία για δύο γραμμές παραγωγής στην πόλη Τσενάι, με την έναρξη της παραγωγής να έχει προγραμματιστεί για το πρώτο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η TPI δήλωσε ότι οι νέες γραμμές παραγωγής και οι επεκτάσεις προσθέτουν περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια δυνητικής αξίας συμβολαίου.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανέφερε καθαρή ζημιά 66,1 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με κέρδος 0,5 εκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο του 2019, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι καθαρές πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 373,8 εκατομμύρια δολάρια από 330,8 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι, ωστόσο, οι επιπτώσεις του κορωνοϊού επηρέασαν αρνητικά τις πωλήσεις κατά περίπου 96 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: renews. biz