ΔΕΔΑ: Δυνατότητα πληροφόρησης για τα έργα φυσικού αερίου μέσω της ιστοσελίδας

ΔΕΔΑ: Δυνατότητα πληροφόρησης για τα έργα φυσικού αερίου μέσω της ιστοσελίδας
Τετάρτη, 05/08/2020 - 17:11

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης των έργων υποδομών φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια, παρέχει στους πολίτες η νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου.

Ειδικότερα, στη διεύθυνση www.deda.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εύκολα και γρήγορα:

- Να ενημερωθούν εάν το ακίνητο για το οποίο ενδιαφέρονται βρίσκεται εντός ενεργού δικτύου της ΔΕΔΑ, καταχωρώντας απλώς τη διεύθυνση.

- Να πληροφορηθούν για όλα τα απαραίτητα έγγραφα (π.χ. αίτηση σύνδεσης, δικαιολογητικά) τα οποία απαιτούνται για να προχωρήσει η διαδικασία σύνδεσης, καθώς και για το κόστος σύνδεσης, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκουν (οικιακοί, εμπορικοί, βιομηχανικοί καταναλωτές, δημόσιοι οργανισμοί).

Εάν η ιδιοκτησία βρίσκεται εκτός ενεργού δικτύου της ΔΕΔΑ, τότε η φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος καταχωρείται στην αρμόδια Διεύθυνση της εταιρείας και ο ενδιαφερόμενος ειδοποιείται σε περίπτωση μελλοντικών επεκτάσεων του δικτύου.

- Να υπολογίσουν το οικονομικό όφελος που έχουν με τη χρήση του φυσικού αερίου. Εισάγοντας το ποσό που καταναλώνουν σε πετρέλαιο, μπορούν αυτόματα να ενημερωθούν για το ποσό εξοικονόμησης χρημάτων. Σημειώνεται ότι η τιμή του φυσικού αερίου είναι συγκριτικά χαμηλότερη από αυτή του πετρελαίου ή του ηλεκτρικού ρεύματος. Το ποσό εξοικονόμησης μπορεί να φθάσει έως και 40% από τη θέρμανση του σπιτιού και έως και 50% από τον ηλεκτρισμό.

Η νέα ιστοσελίδα της ΔΕΔΑ σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε αποκλειστικά από τα στελέχη Πληροφορικής της εταιρείας και είναι συμβατή με όλες τις κινητές και σταθερές συσκευές.