ACWA Power: Διορίζει τη Shanghai Electric ως ECP για ηλιακό πάρκο 900 MW στο Ντουμπάι

ACWA Power: Διορίζει τη Shanghai Electric ως ECP για ηλιακό πάρκο 900 MW στο Ντουμπάι
Πέμπτη, 30/07/2020 - 13:50

Η κατασκευαστική εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας ACWA Power διόρισε τη Shanghai Electric ως εργολάβο μηχανικών, προμηθειών και κατασκευών (EPC) για την πέμπτη φάση της υλοποίησης του ηλιακού πάρκου 900 MW, Mohammed bin Rashid, στο Ντουμπάι, ΗΑΕ

Η Shanghai Electric πρόκειται να παραδώσει το έργο ύψους 564 εκατομμυρίων δολαρίων σε τρεις φάσεις, με μια περίοδο κατασκευής 12 μηνών για κάθε στάδιο 300 MW.

Η ACWA Power δήλωσε ότι το έργο θα είναι θα είναι η πρώτη φωτοβολταϊκή μονάδα κλίμακας χρησιμότητας που θα λειτουργεί εξ αποστάσεως με μηδενικό ανθρώπινο δυναμικό στις εγκαταστάσεις.

Η συμφωνία EPC ακολουθεί μόνο τρεις μήνες μετά την υπογραφή συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Αρχής Ηλεκτρισμού και Υδάτων του Ντουμπάι (DEWA) και της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την υπολοίηση του έργου με επικεφαλής την ACWA Power.

Ο πρόεδρος της ACWA Power, Mohammad Abunayyan, δήλωσε:

«Καθώς προχωράμε γρήγορα με την εκτέλεση, η υπογραφή της συμφωνίας EPC μεταξύ της ACWA Power και της Shanghai Electric αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ορόσημο για την παράδοση της πέμπτης φάσης του ηλιακού πάρκου Mohammed Bin Rashid. Με τη συμμετοχή τους, αυτό το εμβληματικό έργο θα πραγματοποιηθεί μέσω μιας διεθνούς συνεργασίας μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κίνας».

«Είμαστε ευτυχείς που είμαστε ένας αξιόπιστος συνεργάτης για τους φιλόδοξους στόχους της DEWA και παραμένουμε δεσμευμένοι να οικοδομήσουμε τις ισχυρές μας σχέσεις με τη Shanghai Electric και τη DEWA, ​​αξιοποιώντας τη συνδυασμένη τεχνογνωσία μας, τις τεχνικές γνώσεις και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες για να δημιουργήσουμε μια κληρονομιά επιτυχίας».

Ο πρόεδρος της Shanghai Electric, Zheng Jianhua, δήλωσε: «Η ACWA Power και η Shanghai Electric αναγνωρίζονται ως σημαντικοί συμμετέχοντες στον παγκόσμιο ενεργειακό τομέα. Ελπίζω ότι το ηλιακό έργο 900 MW θα είναι ένα ακόμη σημείο αναφοράς στην περιοχή αλλά και παγκοσμίως.»