Λύση στην ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους από την ΠΚΜ

Λύση στην ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους από την ΠΚΜ
Τρίτη, 28/07/2020 - 21:57

Λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος επί της οδού Κλεάνθους, στην περιοχή της Κάτω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, δόθηκε με παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας παρενέβη ώστε να υλοποιηθούν οι εργασίες κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, οπότε και δεν θα γίνονται μαθήματα στα σχολεία, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος απώλειας της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, αλλά και χωρίς να επηρεαστεί η σχολική καθημερινότητα, όπως ζητούσαν οι γονείς, οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος.

«Σε καμία περίπτωση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν θα άφηνε να χαθεί για το σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους, η ευκαιρία να αναβαθμιστεί συνολικά, με την αξιοποίηση πόρων ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ και να καταστεί ένα σύγχρονο βιοκλιματικό σχολικό συγκρότημα ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Σεβόμενοι τις ανησυχίες των γονέων και των εκπαιδευτικών, διασφαλίσαμε ότι οι εργασίες μπορούν να υλοποιηθούν τμηματικά όταν δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στο σχολείο με πλήρη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και ενσωμάτωση εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε πέντε κτίρια: των 2ου και 4ου Γυμνασίων Τούμπας, του 20ου Ενιαίου Λυκείου Θεσσαλονίκης, του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου & 1ου Πειραματικού Λυκείου και του γυμναστηρίου.

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ