Vattenfall: Παραιτείται ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας

Vattenfall: Παραιτείται ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της εταιρείας
Τρίτη, 21/07/2020 - 15:57

Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Vattenfall, Magnus Hall, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του και να αφήσει την εταιρεία, το αργότερο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Ο Hall δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μετά από πολλά συναρπαστικά και εμπνευσμένα χρόνια ως CEO της Vattenfall, αποφάσισα να παραιτηθώ».

«Ήταν ένα απίστευτα εμπνευσμένο ταξίδι μαζί με αφοσιωμένους συναδέλφους στην εκτελεστική ομάδα και σε όλη την εταιρεία. Όλοι εργάστηκαν σκληρά για να φέρουν τη Vattenfall στην τρέχουσα θέση της».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Lars Nordstrom, ανέφερε ότι ο Hall «συνέβαλε σημαντικά» στη βελτιωμένη θέση της Vattenfall στην αγορά μέσω της «ηγεσίας και της δέσμευσής του» στους πελάτες, τους υπαλλήλους και στην ενεργειακή μετάβαση. Αφήνει την Vattenfall οικονομικά ισχυρότερη και πιο σταθερή, με έναν σαφώς καθορισμένο στόχο: την απαλλαγή από τα ορυκτά καύσιμα σε διάστημα μίας γενιάς».

Ο Hall πρόσθεσε: «Η Vattenfall είναι ένας από τους κινητήριους μοχλούς για ένα ενεργειακό μέλλον απαλλαγμένο από τα ορυκτά καύσιμα και θα παραμείνω πλήρως αφοσιωμένος στο στόχο έως ότου με αντικαταστήσει ο διάδοχός μου».

Το διοικητικό συμβούλιο της Vattenfall θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία για την εύρεση του νέου Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου.