Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη η κατεδάφιση των πέντε αυθαίρετων στο Ελληνικό;

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη η κατεδάφιση των πέντε αυθαίρετων στο Ελληνικό;
Τρίτη, 14/07/2020 - 20:48

Ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με την κατεδάφιση μόλις πέντε από τα 900 αυθαίρετα κτίσματα στο Ελληνικό κατέθεσαν 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Οι βουλευτές θέτουν ερώτημα νομιμότητας των κατεδαφίσεων που πραγματοποιήθηκαν.

«Μετά λοιπόν από τις φωτογραφίες και τα πλάνα του κυρίου Μητσοτάκη στο εργοτάξιο που «στήθηκε» εικονικά στο Ελληνικό, χωρίς φυσικά να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση στη Lamda Development και το ελληνικό δημόσιο να μην έχει λάβει ούτε ένα ευρώ, δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», στις 04.07.2020, αποκαλύπτει ότι οι εν λόγω κατεδαφίσεις έγιναν πριν εκδοθεί η απαιτούμενη αδειοδότηση.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, η Απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης με την οποία εγκρίθηκε η Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΤΕΠΕΜ) για την εγκατάσταση και λειτουργία του εργοταξίου Μητσοτάκη αναρτήθηκε στις 11:03, αφού δηλαδή ο κύριος Μητσοτάκης είχε βγάλει το γιλέκο και το προστατευτικό του καπέλο και είχε αποχωρήσει από το Ελληνικό» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Λόγω των παραπάνω, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αιτούνται στους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών να καταθέσουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όλα τα σχετικά με την κατεδάφιση έγγραφα, ώστε να αποδείξουν εάν οι εικονικές κατεδαφίσεις τις κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έγιναν τελικά σύννομα, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών για την εκτέλεση εργασιών κατεδάφισης εντός του γηπέδου του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά.

Φωτογραφία: iefimerida.gr