Στη Σκιάθο η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για τη διασύνδεση με την Υψηλή Τάση

Στη Σκιάθο η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για τη διασύνδεση με την Υψηλή Τάση
Τρίτη, 14/07/2020 - 16:12

Για το θέμα της διασύνδεσης της Σκιάθου με το Σύστημα Υψηλής Τάσης μεταβαίνει αύριο στη Σκιάθο η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου. Ήδη έχουν υπογραφεί οι Συμβάσεις για το έργο ύψους 52,3 εκατ. ευρώ που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα ηλεκτροδότησης της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου.

Η ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και των πολιτών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 11 π.μ. στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου στο Μπούρτζι.

Η Διασύνδεση της Σκιάθου περιλαμβάνει την εγκατάσταση υποθαλάσσιων και υπόγειων καλωδιακών γραμμών στην Εύβοια και τη Σκιάθο και την κατασκευή Υποσταθμού.

Συγκεκριμένα, για τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση υπογείων και υποβρυχίων καλωδίων 150 kV για την καλωδιακή Γραμμή Μεταφοράς 150 kV στο τμήμα «Μαντούδι – Σκιάθος», υπέβαλαν προσφορές οι εταιρείες Prysmian και Ελληνικά Καλώδια. Ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η Ελληνικά Καλώδια με σύμβαση ύψους 42,8 εκατ. ευρώ.