Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση απορριμματοφόρου και κάδων συλλογής βιοαποβλήτων στο Δήμο Περάματος

Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση απορριμματοφόρου και κάδων συλλογής βιοαποβλήτων στο Δήμο Περάματος
Δευτέρα, 13/07/2020 - 21:31

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του και σε εφαρμογή του προγράμματος της Περιφέρειας για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, ο κ. Πατούλης παρέδωσε στο Δήμαρχο Περάματος Γ. Λαγουδάκη ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο, καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης.

«Καθημερινά προσθέτουμε άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα-συμμαχία που έχουμε διαμορφώσει με τους Δήμους, προκειμένου να περάσουμε σε μία νέα εποχή στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και να αναβαθμίσουμε ποιοτικά τη ζωή των πολιτών» επισήμανε ο κ. Πατούλης και συνεχάρη το Δήμαρχο Περάματος για την «άοκνη» προσπάθεια που καταβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην τελετή παράδοσης όπου πραγματοποιήθηκε και επίδειξη της λειτουργίας του απορριμματοφόρου, παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκκαλης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Αθ. Λαγουδάκης και ο Γ.Γ. του Δήμου Δ. Στάθης.

Σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Αττικής και ο Δήμαρχος Περάματος επισήμαναν τα εξής:

Γ. Πατούλης: «Χαίρομαι που βρίσκομαι σήμερα εδώ στο Δήμο Περάματος, δίπλα σ΄ έναν άξιο Δήμαρχο και έμπειρο αυτοδιοικητικό τον Γ. Λαγουδάκη, ο οποίος κάνει σημαντικές προσπάθειες για να αναμορφώσει την πόλη του Περάματος. Σήμερα προσθέτουμε ακόμα ένα λιθαράκι στην συνολική προσπάθεια που κάνουμε για να περάσουμε σ΄ ένα σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων και του σύμμεικτου σκουπιδιού. Παραδώσαμε στον Δήμαρχο και στους συνεργάτες του ένα σύγχρονο απορριμματοφόρο και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, που θα αποτελέσουν σύγχρονα εργαλεία, προς αυτή την κατεύθυνση. Με δεδομένη την ευαισθησία αλλά και τη γνώση της δημοτικής αρχής πάνω σε αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα, είμαι βέβαιος ότι θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Θα είμαστε δίπλα τους για να στηρίζουμε συνεχώς τις προσπάθειες τους. Συνεχίζουμε».

Γ. Λαγουδάκης: « Καλωσορίζω στον Δήμο μας τον Περιφερειάρχη και φίλο μου Γ. Πατούλη, με τον οποίο έχουμε μία μακρά, εποικοδομητική συνεργασία. Είναι μεγάλη η χαρά μας σήμερα, γιατί αποδεικνύεται στην πράξη πως η συνεργασία Α΄ και Β’ Βαθμού αποτελεί την προμετωπίδα τους κράτους μας. Σε τόσο σημαντικά ζητήματα όπως αυτό της προσπάθειας ενίσχυσης της ανακύκλωσης, θεωρώ πως οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους Δήμους, θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε σε τίποτα να ζηλέψουμε, τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στον τομέα αυτό, παρά το γεγονός ότι ακόμα κυνηγάμε τις επιδόσεις των Ευρωπαίων. Θέλω να διαμηνύσω στον κ. Περιφερειάρχη ότι ο Δήμος Περάματος όχι μόνο θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα την ανακύκλωση βιοαποβλήτων, αλλά θα είναι και πρωτοπόρος σε αυτό τον σχεδιασμό. Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια είναι στενή και δεδομένη και φάνηκε και στην αποτελεσματική διαχείριση της φωτιάς που ξέσπασε προχθές, εδώ στο Πέραμα. Οι Αντιπεριφερειάρχες ήταν εδώ και ο ίδιος ο κ. Πατούλης, βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό μας. Τον ευχαριστούμε».