BMW: Ανακοίνωσε τη χρήση κυψελών μπαταρίας προερχόμενες από ΑΠΕ

BMW: Ανακοίνωσε τη χρήση κυψελών μπαταρίας προερχόμενες από ΑΠΕ
Τρίτη, 30/06/2020 - 16:33

Η γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων BMW ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν κυψέλες μπαταρίας οι οποίες παράγονται χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σύμφωνα με την εταιρεία αυτό θα είναι ένα βήμα που θα «αναγκάσει» τους μεγαλύτερους προμηθευτές ενέργειας να προμηθεύουν τους καταναλωτές με περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια η οποία παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW, Oliver Zipse, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εταιρείας δήλωσε:

«Έχουμε συμφωνία με τους κατασκευαστές των κυψελών μας ότι θα χρησιμοποιήσουν μόνο πράσινη ενέργεια για την παραγωγή των κυψελών μπαταρίας πέμπτης γενιάς».

Πέρυσι, η BMW επένδυσε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε κυψέλες μπαταρίας από την κινεζική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Contemporary Amperex Technology Co (CATL) και τη Samsung SDI.

Σημειώνεται ότι η CATL κατασκευάζει ένα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στην Ερφούρτη της Γερμανίας και έχει δηλώσει ότι στοχεύει στην παραγωγή κυψελών αξίας 60 GWh ετησίως από το 2026 και μετά.

Η BMW ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό όχημα BMW iX3 φέτος, ενώ για του χρόνου προγραμματίζεται η κυκλοφορία του BMW iNEXT και BMW i4.

Η BMW δήλωσε ότι καθώς αυξάνεται ο όγκος παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την εταιρεία, η χρήση πράσινης ενέργειας θα περιορίσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 10 εκατομμύρια τόνους μέσα στην επόμενη δεκαετία, προσθέτοντας ότι αυτό ισοδυναμεί με τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται από μια πόλη άνω των εκατομμυρίων κατοίκων.

Πηγή: Reuters