Σιάμισιης: Ζημίες για το 2020 λόγω της διεθνούς κρίσης

Σιάμισιης: Ζημίες για το 2020 λόγω της διεθνούς κρίσης
Τετάρτη, 24/06/2020 - 21:20

Για ζημίες το 2020 έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Τακτική Γενική Συνέλευση των ΕΛΠΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ανδρέας Σιάμισιης τις οποίες απέδωσε στη διεθνή κρίση στον πετρελαϊκό τομέα και βεβαίως της πολύ μεγάλης πτώσης των περιθωρίων διύλισης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος ανέφερε ότι οι στρατηγικοί στόχοι δεν αλλάζουν (Βελτίωση της λειτουργίας στις υπάρχουσες δραστηριότητες, Ανάπτυξη μέσω επενδύσεων στους βασικούς κλάδους και Ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων) ωστόσο θα υπάρξουν προσαρμογές όσον αφορά το χρονισμό, τις προτεραιότητες, αλλά και τη διάθεση πόρων, που να αντιστοιχίζονται στα νέα δεδομένα.

Σε ότι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου και τις προβλέψεις για τα επόμενα του πρώτου τρίμηνα, ο CEO των ΕΛΠΕ ανάφερε χαρακτηριστικά: «Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους ήταν θετικά. Δεν μπορούμε όμως να περιμένουμε τις ίδιες αποδόσεις για το υπόλοιπο της χρονιάς καθώς και για το 2021».

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε το μέρισμα ύψους 0,50 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2019. Έχει καταβληθεί προμέρισμα 0,25 ευρώ και απομένει το υπόλοιπο ποσό του 0,25 ευρώ. Η αποκοπή θα γίνει στις 29 Ιουνίου και η καταβολή στις 6 Ιουλίου.