Bosch: Εγκαινιάζει εφαρμογή που δίνει πρόσβαση στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων σε 150.000 σημεία φόρτισης

Bosch: Εγκαινιάζει εφαρμογή που δίνει πρόσβαση στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων σε 150.000 σημεία φόρτισης
Τετάρτη, 17/06/2020 - 14:15

H Bosch ανέπτυξε πρόσφατα εφαρμογή η οποία προσφέρει στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων πρόσβαση σε 150.000 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 16 ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόκειται για την εφαρμογή Charge My EV για smartphones, μέσω της οποίας οι οδηγοί των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούν να φορτίζουν ευέλικτα τα αυτοκίνητά τους, χωρίς υποχρεωτικούς όρους σύμβασης ή χρεώσεις υπηρεσίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως δήλωσε ο Elmar Pritsch, πρόεδρος του τμήματος συνδεδεμένων λύσεων κινητικότητας της Bosch, μέσω των υπηρεσιών επαναφόρτισης αναπτύσσεται ένα παγκόσμιο εργαλείο για ένα από τα μεγαλύτερα πανευρωπαϊκά δίκτυα επαναφόρτισης, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο την ηλεκτροκίνηση ακόμα πιο βιώσιμη.

Μάλιστα, οι έξυπνες υπηρεσίες επαναφόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οποίες απλοποιούν ολόκληρη τη διαδικασία, οδηγούν στην ευρεία αποδοχή της ηλεκτροκίνησης.

Μέχρι στιγμής, η εφαρμογή δίνει πρόσβαση σε 150.00 σημεία φόρτισης, ενώ η εταιρεία στοχεύει μέχρι το τέλος του 2020 να περιλαμβάνει συνολικά 200.000 σημεία επαναφόρτισης σε ολόκληρη της Ευρώπη.