Γερμανία: Συμφωνία για στρατηγική υπέρ του υδρογόνου

Γερμανία: Συμφωνία για στρατηγική υπέρ του υδρογόνου
Τετάρτη, 10/06/2020 - 15:48

Η γερμανική κυβέρνηση πρόκειται να συμφωνήσει την Τετάρτη μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για την αύξηση της παραγωγής και της χρήσης υδρογόνου στο πλαίσιο του σχεδίου μείωσης των εκπομπών αερίων υπεύθυνων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου της χώρας.

Ενώ επί του παρόντος, το υδρογόνο προέρχεται σχεδόν αποκλειστικά από τα ορυκτά καύσιμα, όμως η κυβέρνηση σχεδιάζει να ενθαρρύνει την παραγωγή του από την ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι το πράσινο υδρογόνο θα μπορούσε να βοηθήσει στην εξομάλυνση του προβλήματος της διακύμανσης της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας και να αντικαταστήσει τα ορυκτά καύσιμα στις βιομηχανικές διεργασίες που απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες όπως είναι η κατασκευή χάλυβα.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να επενδύσει 9 δισεκατομμύρια ευρώ με σκοπό την προώθηση της παραγωγής και χρήσης υδρογόνου.

Ο υπουργός μεταφορών της Γερμανίας, Andreas Scheuer, δήλωσε στο Funke Media ότι η ευρεία χρήση της τεχνολογίας του υδρογόνου, όπως σε κινητήρες υδρογόνου λεωφορείων και φορτηγών, είναι απαραίτητη εάν η χώρα θέλει να επιτύχει το στόχο των μηδενικών εκπομπών άνθρακα στον τομέα των μεταφορών.

Σύμφωνα με τις δηλώσει του υπουργού, η Γερμανία θα διαθέτει περίπου 100 σταθμούς τροφοδοσίας υδρογόνου έως το τέλος του 2020 και θα προσθέτει επιπλέον 10 με 15 σταθμούς το χρόνο, δημιουργώντας το μεγαλύτερο δίκτυο υδρογόνου στην Ευρώπη.