Κατάρ: Συμφωνία 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Νότια Κορέα για πλοία LNG

Κατάρ: Συμφωνία 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη Νότια Κορέα για πλοία LNG
Τρίτη, 02/06/2020 - 17:05

Το Κατάρ υπέγραψε συμφωνία ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων με ναυπηγεία στη Νότια Κορέα, με σκοπό να εδραιωθεί ως μεγαλύτερος παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο.

Ο κρατικός παραγωγός ΥΦΑ του Κατάρ, Qatar Petroleum, υπέγραψε συμφωνίες με τα ναυπηγεία “Big 3” της Νότιας Κορέας τη Δευτέρα για να εξασφαλίσει περισσότερα από 100 LNG πλοία μέχρι το 2027.

Η συμφωνία του Κατάρ έγινε με τις Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co., την Hyundai Heavy Industries Co. και τη Samsung Heavy Industries Co., σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Qatar Petroleum.

Το Κατάρ προχωράει με την επέκταση του δικτύου των περιοχών εξόρυξης LNG στο North Field LNG σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Qatar Petroleum, Saad Al-Kaabi, αυξάνοντας ετήσιες εξαγωγές LNG της χώρας από 77 σε 126 εκατομμύρια τόνους έως το 2027.

Ο φορέας θα αυξήσει την παραγωγή LNG κατά 30%, όπως είχε δηλώσει ο Al-Kaabi τον περασμένο μήνα, παρά τη συνολική μείωση των δαπανών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία οδήγησε τις τιμές σε ιστορικά χαμηλά.