Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ επί των εισηγήσεων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. αναφορικά με τους Όρους και Προϋποθέσεις Παρόχων Υπηρεσιών Εξισορρόπησης (BSP) και Συμβαλλομένων Μερών με Ευθύνη Εξισορρόπησης

Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ επί των εισηγήσεων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. αναφορικά με τους Όρους και Προϋποθέσεις Παρόχων Υπηρεσιών Εξισορρόπησης (BSP) και Συμβαλλομένων Μερών με Ευθύνη Εξισορρόπησης
Παρασκευή, 15/05/2020 - 02:18

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 18, παρ. 4 του Ν. 4425/2016: «4. Μεθοδολογίες, παράμετροι και άλλες ειδικές εγκρίσεις που προβλέπονται από τους Κώδικες των Αγορών, αποφασίζονται από τη ΡΑΕ, μετά από εισήγηση των Διαχειριστών των Αγορών και δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.».

Περαιτέρω, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του Κανονισμού Αγοράς Εξισορρόπησης, όπως αυτός εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 1090/2018 Απόφαση ΡΑΕ (ΦΕΚ Β’ 5910/31.12.2018 και ΦΕΚ Β’468/18.2.2019) (εφεξής, Κανονισμός):

Α) Στην παράγραφο 2 του άρθρου 4 («Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Εξισορρόπησης») του Κανονισμού: «Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση εγγραφής, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στο Άρθρο 6 του παρόντος και την Τεχνική Απόφαση «Διαδικασίες εγγραφής στα Μητρώα Αγοράς Εξισορρόπησης» και υποχρεούνται να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις, όπως περιγράφονται στους «Όρους και Προϋποθέσεις Παρόχων Υπηρεσιών Εξισορρόπησης», οι οποίοι εγκρίνονται με απόφαση της ΡΑΕ, μετά από εισήγηση του Διαχειριστή, με το άρθρο 18, παρ. 4 του ν. 4425/2016».

B) Στην παράγραφο 2 του άρθρου 5 («Σύμβαση Συμβαλλόμενου Μέρους με Ευθύνη Εξισορρόπησης») του Κανονισμού: «Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση εγγραφής, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στο Άρθρο 6 του παρόντος και την Τεχνική Απόφαση «Διαδικασίες εγγραφής στα Μητρώα Αγοράς Εξισορρόπησης» και υποχρεούνται να πληρούν τους Όρους και Προϋποθέσεις που προβλέπονται στους «Όρους και Προϋποθέσεις Συμβαλλόμενων Μερών με Ευθύνη Εξισορρόπησης», οι οποίοι εγκρίνονται με απόφαση της ΡΑΕ, μετά από εισήγηση του Διαχειριστή, με το άρθρο 18, παρ. 4 του ν. 4425/2016».

Σε συνέχεια της από 12.02.2020 ανακοίνωσης της ΡΑΕ (http://www.rae.gr/site/categories_new/about_rae/factsheets/2020/maj/1202_3.csp) η ΡΑΕ θέτει σε δημόσια διαβούλευση τις τελικές εισηγήσεις της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. που υποβλήθηκαν στην Αρχή με το υπ΄αριθμ. 03.04.2020 έγγραφο της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. (αρ. πρωτ. ΡΑΕ Ι-279824/03.04.2020) για τους Όρους και τις Προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι Πάροχοι Υπηρεσιών Εξισορρόπησης καθώς και τα Συμβαλλόμενα Μέρη με Ευθύνη Εξισορρόπησης. Σημειώνεται ότι στη δημόσια διαβούλευση που διενήργησε η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. για τη διαμόρφωση των τελικών εισηγήσεών της προς την Αρχή δεν υποβλήθηκαν σχετικά σχόλια.

Λήξη της παρούσας Δημόσιας Διαβούλευσης: 25 Μαΐου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Μετά τη λήξη της παρούσας δημόσιας διαβούλευσης, η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών και παρεμβάσεών τους, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του και/ή των απόψεών του.

Συνημμένα αρχεία