Η ABB προσφέρει έξυπνη λύση σε φωτοβολταϊκό πάρκο 500MW στην Ισπανία

Η ABB προσφέρει έξυπνη λύση σε φωτοβολταϊκό πάρκο 500MW στην Ισπανία
Τρίτη, 05/05/2020 - 13:16

Η ελβετική εταιρεία ABB παρέχει έξυπνα συστήματα ενέργειας σε ηλιακά πάρκα στην Ισπανία ισχύος 500 MW τα οποία κατασκευάζονται από την Solarcentury.

Τα έργα στην Εξτρεμαδούρα και την Ανδαλουσία θα περιλαμβάνουν τεχνολογία ABB για την παρακολούθηση και τον έλεγχο της ροής ενέργειας που προέρχεται από περισσότερα από 1 εκατομμύριο ηλιακά πάνελ στις.

Η μονάδα έξυπνης ισχύος Ekip UP της ABB μειώνει την ανάγκη για πρόσθετους διακόπτες, εργασίες καλωδίωσης και συναρμολόγησης έως και 70%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Επίσης μειώνει τον αριθμό των βοηθητικών πλαισίων χαμηλής τάσης που είναι αναγκαία για την εγκατάσταση, κατά 50%.

Επιπλέον, ηEkip UP μπορεί να συνδέσει απευθείας νέα και ήδη υπάρχοντα συστήματα με το ABB Ability cloud, επιτρέποντας την απομακρυσμένη παρακολούθηση των μηχανικών στοιχείων και υποστηρίζοντας προγνωστικές στρατηγικές συντήρησης.

Ο παγκόσμιος διαχειριστής προϊόντων της ABB για την ABB Ability Ekip UP, Fabio Monachesi, δήλωσε: «Η ABB επιτρέπει σε εταιρείες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση σε καθαρότερη και εξυπνότερη ενέργεια, ενισχύοντας την υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

"Η λύση της ABB για τη νέα γενιά φωτοβολταϊκών συστημάτων 800V AC αφορά τη μείωση του κόστος υλικού, αυξάνοντας τη βιωσιμότητα των ηλιακών έργων."

Ο διευθύνων σύμβουλος της Solarcentury, Steven Taylor, δήλωσε: «Η Solarcentury έχει δεσμευτεί να κάνει την ηλιακή ενέργεια πιο προσιτή.

«Η συνεργασία με την ABB σε συστήματα χαμηλής τάσης που ελέγχουν τα ηλιακά πάρκα μας δίνει μια πιο καινοτόμο, αποτελεσματική λύση που έχει χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας».