“IENE News”: Το 2019 ήταν μία ιδιαίτερα αποδοτική χρονιά για το Ινστιτούτο

“IENE News”: Το 2019 ήταν μία ιδιαίτερα αποδοτική χρονιά για το Ινστιτούτο
Δευτέρα, 04/05/2020 - 13:08

Στο τελευταίο αγγλόφωνο ενημερωτικό δελτίο "IENE News" (Άνοιξη-Φθινόπωρο 2019, Τεύχος 7), το οποίο κυκλοφόρησε λίγες ημέρες πριν, γίνεται μια διεξοδική ανασκόπηση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους.

Όπως σημειώνεται στο editorial «Εκτός από τη διοργάνωση ενός ποικίλου προγράμματος συνεδρίων και σεμιναρίων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (14 εκδηλώσεις συνολικά), το Ινστιτούτο κατάφερε να διευρύνει τις δραστηριότητές του περαιτέρω διεξάγοντας μια σειρά εκπαιδευτικών μαθημάτων υψηλού επιπέδου που απευθύνοντο σε στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες του ενεργειακού τομέα, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσε τις δυνατότητες του στο ερευνητικό και μελετητικό πεδίο. Παράλληλα, το IENE αναβάθμισε και εμπλούτισε την τακτική και ad hoc ενημέρωση, που απευθύνεται κυρίως στα μέλη του, και που αποτελείται από επίκαιρα newsletter και μονογραφίες. Εν συντομία, το 2019 αποδείχτηκε μια πλούσια από κάθε άποψη χρονιά!»

Στο τελευταίο αυτό δελτίο του IENE δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κάποιος τον σχετικά μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, τα οποία διοργανώθηκαν από το Ινστιτούτο σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, συχνά σε συνεργασία με τοπικούς εταίρους. Μια άλλη πτυχή των δραστηριοτήτων του IENE, η οποία υπογραμμίζεται στο "IENE News", είναι η σημαντική δραστηριότητα του "Τμήματος Μελετών" του Ινστιτούτου.

Το τμήμα Μελετών εκπόνησε μία ολόκληρη σειρά από μελέτες και αναλύσεις καλύπτοντας μία ευρεία γκάμα θεματολογίας. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα περιλαμβάνει τη μελέτη με τίτλο " Prospects for the Establisment of Gas Trading Hubs in SE Europe " που πραγματοποιήθηκε σε βάση multi- client . Η εν λόγω Μελέτη ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και υποστηρίχθηκε από το Central European Gas Hub (CEGH) της Αυστρίας, τον Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (EnEx), τον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) και την εταιρεία Motoroil. Με πολλές άλλες σημαντικές μελέτες που ολοκληρώθηκαν πέρυσι, όπως αυτή για την Ενεργειακή Αυτάρκεια του Καστελλόριζου, η μελετητική ομάδα του IENE ασχολείται τώρα με την ετοιμασία της βασικής μελέτης αναφοράς του Ινστιτούτου, το "SEE Energy Outlook 2020" που πρόκειται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020.

Εν συντομία, το τελευταίο τεύχος του "IENE News" περιέχει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με τις διάφορες δραστηριότητες τις οποίες ανέπτυξε ή συμμετείχε το Ινστιτούτο κατά το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους. Επίσης προβάλλεται η ομάδα Εξωτερικών Συνεργατών του ΙΕΝΕ, η οποία συμβάλλει τα μέγιστα στην τακτική παραγωγή πληροφοριών του Ινστιτούτου και στις διάφορες μελέτες του.