Πρόσκληση των μετόχων της «Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας» σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Πρόσκληση των μετόχων της «Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας» σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση
Πέμπτη, 29/11/2018 - 14:06
Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό, το Διοικητικό της Συμβούλιο με την από 26.11.2018 απόφασή του καλεί τους μετόχους της ανώνυμης εταιρείας «Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας Ανώνυμη Εταιρεία» σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την ημέρα Τρίτη, 18.12.2018, και ώρα 10.30, στα γραφεία της Εταιρείας στην Αθήνα, Λεωφόρος Αθηνών, αριθμός 110, 4ος όροφος (Αίθουσα συνεδριάσεων Διοικητικού Συμβουλίου) με φυσική παρουσία και δια τηλεδιάσκεψης (webex) σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ. 6 του Καταστατικού για συζήτηση και λήψη αποφάσεως για τα παρακάτω θέματα: ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 1) Τροποποίηση του άρθρου 25 του Καταστατικού (Τακτικός Έλεγχος-Ορκωτοί Ελεγκτές). 2) Τροποποίηση του Άρθρου 34 του Καταστατικού (Ελεγκτές πρώτης χρήσης)- Ορισμός δεύτερου τακτικού ελεγκτή για την πρώτη εταιρική χρήση. 3) Ανακοίνωση εκλογής του κυρίου Κωνσταντίνου Μαυρόματου ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κυρίου Ιωάννη Καμπούρη (άρθρο 14 παρ.1 του Καταστατικού). 4) Έγκριση Συμφωνίας Πλαίσιο (Framework Agreement) της Εταιρείας με την «Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης» (άρθρο 21 παρ. 3 του Καταστατικού). 5) Έγκριση συμβάσεων μεταξύ εταιρειών του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Εταιρείας (άρθρο 21 παρ. 3 του Καταστατικού). 6) Έγκριση συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας και παροχής ανεξαρτήτων υπηρεσιών με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας (άρθρο 23α Ν.2190/1920). 7) Ενημέρωση μετόχων για αμοιβές μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 8) Διάφορες ανακοινώσεις.
  1. Οι μέτοχοι που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Συνέλευση είναι οι μέτοχοι για τους οποίους το Διοικητικό Συμβούλιο εξέδωσε προσωρινούς τίτλους σύμφωνα με την από 3.10.2018 απόφασή του.
  2. Όποιος μέτοχος έχει αναλάβει τους ως άνω προσωρινούς τίτλους και επιθυμεί να λάβει μέρος στη Συνέλευση οφείλει να καταθέσει τους προσωρινούς τίτλους του στο Ταμείο της Εταιρείας ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε Τράπεζα στην Ελλάδα, τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν από την ημερομηνία της συνεδρίασης της Συνέλευσης (Άρθρο 19 παρ.3 του Καταστατικού).
  3. Για τους μετόχους που δεν έχουν αναλάβει τους προσωρινούς τους τίτλους η τήρηση της ως άνω διατύπωσης δεν απαιτείται.
  4. Κάθε νομικό πρόσωπο-μέτοχος που έχει δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση μπορεί να εξουσιοδοτήσει μέχρι τρία (3) φυσικά πρόσωπα, προκειμένου να τον εκπροσωπήσουν, με δημόσιο ή ιδιωτικό έγγραφο που πρέπει να αναφέρει επακριβώς τη Γενική Συνέλευση για την οποία ισχύει η αντιπροσώπευση (Άρθρο 19 παρ.1&2 του Καταστατικού).
  5. Τα έγγραφα νομιμοποίησης των εκπροσώπων των μετόχων, πρέπει να κατατεθούν στην Εταιρεία τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης (Άρθρο 19 παρ.3 του Καταστατικού).
  6. Μέτοχοι που δεν έχουν συμμορφωθεί με τα παραπάνω, μπορούν να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση, μόνο μετά από άδειά της και εφόσον υπάρχει απαρτία (Άρθρο 19 παρ.7 του Καταστατικού).