ΥΠΕΝ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» Γ΄ Πρόσκληση – Νοέμβριος 2018

ΥΠΕΝ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» Γ΄ Πρόσκληση – Νοέμβριος 2018
Πέμπτη, 29/11/2018 - 13:49
Τους Δήμους της χώρας οι οποίοι δεν περιλαμβάνουν οικισμούς με πληθυσμό άνω των 5.000 κατοίκων και οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από την πρώτη και τη δεύτερη πρόσκληση του προγράμματος, καλεί το ΥΠΕΝ και το Πράσινο Ταμείο, να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, σύμφωνα με τον Οδηγό Διαχείρισης Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», Άξονας Προτεραιότητας (Α.Π. 1) «Αστική Αναζωογόνηση 2018» - Γ΄ Πρόσκληση, Νοέμβριος 2018. Ο Άξονας Προτεραιότητας «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2018» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος ως προς την παρούσα Γ΄ Πρόσκληση περιλαμβάνει οκτώ επιλέξιμες κατηγορίες δράσεων ως εξής:
  1. Ολοκληρωμένα έργα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου
  2. Αναβάθμιση της διαμόρφωσης και του αστικού εξοπλισμού ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου.
iii. Δημιουργία ή αναβάθμιση παιδότοπων (παιδικές χαρές)
  1. Βελτίωση και συμπλήρωση υφιστάμενων δικτύων κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, κυρίως μέσω φυτεύσεων και βελτίωσης των σχετικών υποδομών.
  2. Αισθητική, λειτουργική, περιβαλλοντική αναβάθµιση, διεύρυνση, ανακατασκευή, πεζοδρόµων ή και πεζοδροµίων και επιµέρους υποδοµών τους, για τη δηµιουργία δικτύου κίνησης πεζών µε πρόνοια και για εµποδιζόµενα άτοµα, σε κάθε περίπτωση λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.
  3. Αναβάθµιση ενεργειακή, αισθητική και λειτουργική σχολικών κτιρίων και των υπαίθριων χώρων αυτών. Η επέκταση της δομημένης επιφάνειας δεν θεωρείται επιλέξιμη δράση.
vii. Διαμόρφωση θεσμοθετημένων χώρων στάθμευσης οχημάτων με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά και υλικά. viii. Αποκατάσταση / επανάχρηση δημόσιων κτιρίων χαρακτηρισμένων ως διατηρητέα ή μνημεία Στους δυνητικά δικαιούχους παρέχεται επίσης η δυνατότητα υποβολής προς ένταξη ήδη συμβασιοποιημένων έργων, τα οποία καλύπτουν τα κριτήρια της επιλεξιμότητας. Προϋπόθεση είναι να υπάρχει και να βεβαιώνεται η ομαλή εξέλιξή τους και να μην αποτελούν αντικείμενο συμπληρωματικής σύμβασης.
  1. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ
Η συνολική δημόσια δαπάνη που διατίθεται με την παρούσα Πρόσκληση προεκτιμάται σε 5.000.000 € για το έτος 2018 και 25.000.000 € για το έτος 2019. Σε κάθε περίπτωση, το σύνολο του αιτούμενου ποσού χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το «ανώτατο ποσό χρηματοδότησης» όπως υπολογίζεται σε συνάρτηση με τα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά του κάθε Δήμου. Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή από τις 29 Νοεμβρίου 2018 έως και την 1η Μαρτίου 2019, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων. Η υποβολή των προτάσεων γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, από την ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου (www.prasinotameio.gr). Για την υποβολή, ο Δικαιούχος θα πρέπει αρχικά να εγγραφεί ως «χρήστης», εφόσον δεν είναι ήδη εγγεγραμμένος.
Attachments:
Download this file (6056_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ - Γ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018.pdf)6056_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ - Γ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018
Download this file (ΑΠΟΦΑΣΗ 145.11.pdf)ΑΠΟΦΑΣΗ 145.11
Download this file (ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ - Γ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018.pdf)ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ - Γ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018