Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πάρτι στη ΔΕΗ με τις αμοιβές των γαλάζιων παιδιών ενώ οι καταναλωτές γονατίζουν από τις ακραίες αυξήσεις

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πάρτι στη ΔΕΗ με τις αμοιβές των γαλάζιων παιδιών ενώ οι καταναλωτές γονατίζουν από τις ακραίες αυξήσεις
Παρασκευή, 15/04/2022 - 15:29

Την προκλητική και υπέρογκη αύξηση του ποσού που καταβάλλει η ΔΕΗ για τις αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών της τα τελευταία χρόνια στηλιτεύουν πενήντα (50) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που κατέθεσαν στη Βουλή, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι έχει καταγραφεί 269% αύξηση του ποσού που καταβλήθηκε το έτος 2021 σε σχέση με το έτος 2018, άλλη μια απόδειξη ότι η ΝΔ αντιμετωπίζει την ΔΕΗ ως λάφυρο και χώρο τακτοποίησης και αποκατάστασης των γαλάζιων παιδιών.

Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της ΔΕΗ για το έτος 2021, οι αμοιβές της Διοίκησης του Ομίλου, δηλαδή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Γενικών Διευθυντών, για το έτος 2021 ανήλθε στο ποσό των 5,71 εκατ. ευρώ, έναντι των 3,46 εκατ. ευρώ για το 2020. Τον τελευταίο χρόνο, που έχει στιγματιστεί από τις ακραίες αυξήσεις στους λογαριασμούς ενέργειας, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να αυξήσουν κι άλλο τις υπέρογκες αμοιβές τους και συγκεκριμένα σε ποσοστό 65% σε σχέση με το 2020 και να εγκρίνουν την παροχή επιπρόσθετου κινήτρου επιβράβευσης με τη μορφή δωρεάν διάθεσης μετοχών, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για το ύψος της παροχής αυτής, επισημαίνουν οι βουλευτές.

Εν μέσω της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης που βιώνουν οι πολίτες, οι χρυσές αμοιβές, τα υπερ-bonus της γαλάζιας διοίκησης της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ και ο πολλαπλασιασμός των Γενικών Διευθύνσεων για να βολευτούν οι ημέτεροι, δημιουργούν ίλιγγο και προκαλούν.

Μετά και από τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία για τις αμοιβές στην ΔΕΗ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέρχονται μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου και ζητούν άμεσα απαντήσεις και στοιχεία για τη σπατάλη που λαμβάνει χώρα στον όμιλο της ΔΕΗ και αποβαίνει σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και των πολιτών και του ίδιου του ομίλου.