Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης για θέματα της Μεγαλόπολης

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης για θέματα της Μεγαλόπολης
Παρασκευή, 17/12/2021 - 00:11

Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Ο υπουργός, μαζί με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα θα συναντηθούν με στελέχη της Περιφέρειας όπως και του Δήμου Μεγαλόπολης, σχετικά με θέματα που συνδέονται με την απολιγνιτοποίηση και την δίκαιη μετάβαση της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Στο μεταξύ, συνολικά 61 αιτήσεις, με αιτούμενη δημόσια δαπάνη 8.286.432,80 ευρώ, είχαν υποβληθεί ηλεκτρονικά μέχρι τις 26 του περασμένου Νοεμβρίου από υποψήφιους επενδυτές για τις περιοχές Μεγαλόπολης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και των Π.Ε. Κοζάνης και Φλώρινας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Αυτό γνωστοποιεί η Επιτροπή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή, επικαλούμενη στοιχεία του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι εν λόγω αιτήσεις έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης και ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με πόρους του Πράσινου Ταμείου και καλύπτουν το 85% της συνολικά διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης, η οποία ανέρχεται σε 9.748.717,73 ευρώ.