Δημόσια Διαβούλευση της ΡΑΕ επί της πρότασης του Διαχειριστή του ΕΣΦΑ σχετικά με τα προς διάθεση προϊόντα Συσχετισμένης Δυναμικότητας στο Σημείο Διασύνδεσης του ΕΣΜΦΑ «Νέα Μεσημβρία» για το Έτος Αερίου 2021-2022.

Τετάρτη, 08/12/2021 - 12:39

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θέτει σε δημόσια διαβούλευση την εισήγηση της ΔΕΣΦΑ Α.Ε. (υπ’ αριθμ. ΡΑΕ Ι-314915/3.12.2021), σύμφωνα με την οποία προτείνεται: α) η διάθεση της -υπολειπόμενης- Συσχετισμένης (bFZK) Μεταφορικής Ικανότητας Παράδοσης, που έως σήμερα προσφέρεται αποκλειστικά στο Σημείο Διασύνδεσης μεταξύ του ΕΣΜΦΑ και του TAP στη Νέα Μεσημβρία, μέσω ανταγωνιστικών δημοπρασιών στα Σημεία Διασύνδεσης του ΕΣΜΦΑ «Νέα Μεσημβρία» και «Κήποι» από την 01.01.2022 και β) την κατά τα λοιπά εφαρμογή όλων των οριζομένων στην υπ’ αριθμ. 471/2021 απόφαση της ΡΑΕ.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως και την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις απόψεις τους στη ΡΑΕ με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή εγγράφως, με κοινοποίηση στον ΔΕΣΦΑ Α.Ε., εφόσον το επιθυμούν.

Η ΡΑΕ θα δημοσιοποιήσει κατάλογο των συμμετεχόντων στη διαβούλευση, με εξαίρεση την περίπτωση κατά την οποία ο αποστολέας αιτείται τη μη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ή/και των απόψεων του.