Σήμερα και Αύριο το ετήσιο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ

Σήμερα και Αύριο το ετήσιο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη» του ΙΕΝΕ
Τετάρτη, 01/12/2021 - 11:09

‘Έχοντας καθιερωθεί ως ένα βασικό βήμα για πολύπλευρη ενημέρωση, διάλογο και επικοινωνία για τα ενεργειακά θέματα όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ΝΑ Ευρώπης, το ετήσιο Εθνικό Συνέδριο «Ενέργεια και Ανάπτυξη», που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επιστρέφει για 25η χρονιά στις 1-2 Δεκεμβρίου 2021.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε υβριδική μορφή στο Ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα με την παρουσία 70 και πλέον διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε αυτούς περιλαμβάνονται εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, της ακαδημαϊκής κοινότητας, στελέχη διεθνών οργανισμών και επιχειρήσεων, ενώ σημαντικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες και έγκυροι αναλυτές.

Ενδεικτικά, στο συνέδριο θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων οι: Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος ΡΑΕ, Δρ. Αθανάσιος Δαγούμας, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο Πρόεδρος ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, ο Αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ, Μιχάλης Σιαμίδης. Χαιρετισμό μέσω μηνύματος βίντεο θα απευθύνει και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Επιπλέον, η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει κορυφαία στελέχη από τις μεγαλύτερες - σε εγχώριο και περιφερειακό επίπεδο - ενεργειακές εταιρίες καθώς και διακεκριμένους ερευνητές επιστημονικών φορέων, εκπροσώπους κοινωνικών εταίρων και ακαδημαϊκούς από διάφορες χώρες της Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου. 

Για περισσότερες πληροφορίες, το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου και εγγραφή κάντε κλικ εδώ

Σύμφωνα με το ΦΕΚ(4676/08.10.2021), για τους συμμετέχοντες με φυσική παρουσία επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης στην γραμματεία του συνεδρίου μαζί με την ηλεκτρονική εγγραφή.