Ημερίδα του ΙΕΝΕ στις 22 Σεπτεμβρίου με θέμα: “Ηλεκτροκίνηση και Έξυπνες Πόλεις” στο πλαίσιο της European Mobility Week 2021

Ημερίδα του ΙΕΝΕ στις 22 Σεπτεμβρίου με θέμα: “Ηλεκτροκίνηση και Έξυπνες Πόλεις” στο πλαίσιο της European Mobility Week 2021
Δευτέρα, 20/09/2021 - 13:55

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (European Mobility Week) είναι μια σημαντική εκστρατεία ευαισθητοποίησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την βιώσιμη αστική κινητικότητα. Προωθεί την αλλαγή στη συμπεριφορά των πολιτών σχετικά με την ενεργή κινητικότητα, τις δημόσιες μεταφορές και άλλες καθαρές και έξυπνες λύσεις στις μεταφορές.

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιούνται από 16-22 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, με αποκορύφωμα τη δημοφιλή «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο». Οι τοπικές αρχές ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν την κύρια εβδομάδα για να δοκιμάσουν καινοτόμα μέτρα σχεδιασμού, να προωθήσουν νέες υποδομές και τεχνολογίες, να μετρήσουν την ποιότητα του αέρα και να λάβουν σχόλια από το κοινό.

Με περισσότερες πόλεις να συμμετέχουν κάθε χρόνο και με την τεράστια προβολή της στα μέσα ενημέρωσης, η καμπάνια αναγνωρίζεται ευρέως ως κινητήρια δύναμη προς τη βιώσιμη αστική κινητικότητα στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, το Ινστιτούτο Ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) διοργανώνει μια διαδικτυακή ημερίδα, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρες 14:00 με 16:30, με τίτλο: «Ηλεκτροκίνηση και Έξυπνες Πόλεις» (Electric Mobility and Smart Cities). Σκοπός της ημερίδας είναι να εξετάσει τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν από την εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στην ελληνική αγορά.

Η ημερίδα θα αποτελείται από παρουσιάσεις των ομιλητών, ερωτήσεις, απαντήσεις και ανοιχτή συζήτηση και έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, κορυφαίοι εμπειρογνώμονες και στελέχη της αγοράς.