Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 5ο Southeast Europe Energy Forum

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το 5ο Southeast Europe Energy Forum
Τετάρτη, 15/09/2021 - 18:45

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Southeast Europe Energy Forum, την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο ΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη. Το κορυφαίο θεσμικό Συνέδριο της χώρας για τον κλάδο της Ενέργειας, πραγματοποιήθηκε, για πέμπτη διαδοχική χρονιά, από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και τη στρατηγική υποστήριξη του Atlantic Council και του U.S. Chamber of Commerce.

Στην ατζέντα του 5ου Southeast Europe Energy Forum, κυριάρχησε ο ρόλος της Ελλάδας και οι επενδυτικές προοπτικές της στον ενεργειακό κλάδο, ενώ παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα σχέδια και οι υπηρεσίες για την αξιοποίηση της πράσινης ενέργειας. Στο επίκεντρο του συνεδρίου, βρέθηκαν, επίσης, οι νέες συνεργασίες και η ανάπτυξη της πράσινης καινοτομίας, η πρόοδος στον τομέα των υλικών και των διαδικασιών που σχετίζονται με την ενέργεια, των έξυπνων εργαλείων για τη διαχείριση ενέργειας, καθώς και εργαλείων και υποδομών για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και τη διατήρηση των οικοσυστημάτων.

Οι ισχυρές συνεργασίες του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με το θεσμικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων της πολιτικής, επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας από την Ελλάδα και την Ευρώπη, διαμόρφωσαν τις προϋποθέσεις για έναν ουσιαστικό και επιδραστικό διάλογο, χαράσσοντας το χάρτη της επόμενης ημέρας. Οι Αμερικανοί πρέσβεις στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία, υπογράμμισαν τη σημασία που έχει για τις ΗΠΑ, ο ενεργειακός τομέας στην ΝΑ Ευρώπη και την ΝΑ Μεσόγειο ευρύτερα. Μέσα από τον διάλογο που αναπτύχθηκε, ανέδειξαν την επενδυτική προοπτική για την επόμενη ημέρα και παρουσίασαν τις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή.