Ο Μάνος Μανουσάκης για το επενδυτικό πλάνο του ΑΔΜΗΕ στο Economist

Ο Μάνος Μανουσάκης για το επενδυτικό πλάνο του ΑΔΜΗΕ στο Economist
Παρασκευή, 09/07/2021 - 21:13

Ως μεγάλης σημασίας για τις ΑΠΕ χαρακτήρισε την ανάπτυξη με μεγάλη ταχύτητα του επενδυτικού πλάνου του ΑΔΜΗΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μάνος Μανουσάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανουσάκης είπε ότι πρέπει να διασφαλίζονται όλοι εκείνοι οι απαραίτητοι όροι ώστε ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας να μπορεί να αναπτύσσει με μεγάλη ταχύτητα το επενδυτικό του πλάνο, γεγονός που θα επιτρέψει περισσότερες ΑΠΕ στο σύστημα και, ταυτόχρονα, να μπορεί να επιτελεί τον βασικό του ρόλο που είναι η διασφάλιση του συστήματος.

Ο κ. Μανουσάκης στάθηκε επίσης στη σημασία να μπορεί απερίσκεπτα να προωθεί το έργο του τόσο από την θεσμική σκοπιά όσο και από την σκοπιά του τεχνικού ρόλου που έχει.

Η πρόσφατη πείρα του καύσωνα ήρθε να επιβεβαιώσει την σημασία να ολοκληρωθούν γρήγορα και με ασφάλεια τόσο οι εγχώριες διασυνδέσεις όσο και οι διεθνείς διασυνδέσεις και επομένως να συντρέχουν όλοι οι αναγκαίοι όροι που διατηρούν αμείωτο το ρυθμό υλοποίησης των έργων.