Αλλαγές στην αγορά ηλεκτρισμού μετά την αναβάθμιση του ΚΥΤ Κουμουνδούρου

Αλλαγές στην αγορά ηλεκτρισμού μετά την αναβάθμιση του ΚΥΤ Κουμουνδούρου
Τρίτη, 06/07/2021 - 21:10

Σε πλήρες φορτίο εντάσσονται στην αγορά ηλεκτρισμού οι τρεις μονάδες της Πελοποννήσου, δηλαδή η λιγνιτική Μεγαλόπολη 4, η μονάδα φυσικού αερίου Μεγαλόπολη 5 και η μονάδα της Κόρινθος Power. Το γεγονός αυτό έχει να κάνει από τη μια με την αναβάθμιση στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου και από την άλλη ότι τις συγκεκριμένες ώρες που λειτούργησαν από κοινού, ήταν χαμηλά και η παραγωγή των ΑΠΕ.

Σε ό,τι αφορά τα δεδομένα της αγοράς, οι τιμές παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και σήμερα αναμένεται να διαμορφωθούν στα 96,09 ευρώ/μεγαβατώρα. Η συνολική ζήτηση της ημέρας θα φτάσει τις 179,505 GWh και για την κάλυψή της θα επιστρατευτούν οι λιγνιτικές Άγιος Δημήτριος 2,4, Μεγαλόπολη 4 και Μελίτη, ενώ από τις μονάδες αερίου το Αλιβέρι 5, το Λάβριο 4,5, η Κομοτηνή, η Μεγαλόπολη 5, ο Ήρωνας, η Elpedison Θεσσαλονίκης, η Protergia και η Korinthos Power. Συνολικά οι θερμικές μονάδες θα καλύψουν 101,641GWh από τη συνολική ζήτηση.

Τέλος η παραγωγή των ΑΠΕ αναμένεται να φτάσει τις 34,580GWh, ενώ ακόμη 34,339GWh προβλέπεται να καλυφθούν από εισαγωγές.