BEAT: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ

BEAT: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΥΠΩΝ
Τετάρτη, 30/06/2021 - 14:02

Οι κοινωνίες μας για πολλά χρόνια γαλουχήθηκαν γύρω από τη χρήση ΙΧ και οι υποδομές ακολούθησαν την τάση αυτή, που είχε επίκεντρο την ιδιοκτησία του οχήματος. Η πραγματικότητα αυτή καθόρισε την καθημερινότητα των πολιτών, και όχι πάντοτε με θετικό τρόπο, καθώς τα αυτοκίνητα κέρδισαν χώρο από τους ανθρώπους. Σήμερα, πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζουν σημαντική ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω των μεταφορών, ενώ οι πολιτικές που χαράχτηκαν άφησαν στο περιθώριο το περπάτημα ή την ποδηλασία, γεγονός που επηρεάζει και την ευεξία των πολιτών.

Η πανδημία, όμως, μεγάλωσε το ενδιαφέρον των πολιτών για τα εναλλακτικά μέσα μετακινήσεων, αλλά και για τις ψηφιακές πλατφόρμες ταξί, που μπορούν να προωθήσουν την ασφάλεια, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα των μεταφορών. Τρεις στους δέκα χρήστες του Beat απαντούν ότι πλέον χρησιμοποιούν λιγότερο τη δημόσια συγκοινωνία και περισσότερο ταξί.

Στη BEAT αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ολιστικά ως αξιόπιστοι συνεργάτες της Πολιτείας και έχοντας την πεποίθηση πως τα χειρότερα σχετικά με την πανδημία είναι πίσω μας, σήμερα εστιάζουμε σε ένα ζήτημα που επηρεάζει ευθέως τις ζωές και την υγεία μας: την επιβράδυνση των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής.

Έτσι, δεσμευόμαστε άμεσα να δίνουμε προτεραιότητα στις διαδρομές μέσω της πλατφόρμας μας σε οχήματα μηδενικών ρύπων και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, φιλοδοξούμε στο τέλος του 2025 να έχουμε μηδενικό αποτύπωμα στην ελληνική αγορά και έως το 2030 σε ολόκληρη την Ευρώπη, ως μέρος της FREE NOW. Επιπλέον, να προσφέρουμε κίνητρα στους συνεργάτες οδηγούς, ώστε να αντικαταστήσουν τα θερμικής καύσης οχήματά τους, ενώ ως όμιλος άμεσα προχωράμε σε αντιστάθμιση των σημερινών εκπομπών (offsetting emissions) σε μια ευρεία προσπάθεια φύτευσης 20.000 δέντρων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Για τη FREE NOW και τη Beat στην Ελλάδα, η αντιστάθμιση δεν είναι ο τελικός στόχος, αλλά ένας ενδιάμεσος προορισμός μέχρι να γίνουμε η πρώτη πλατφόρμα μετακινήσεων στην Ευρώπη που θα πετύχει μηδενικές εκπομπές ρύπων.