ΔΑΠΕΕΠ: Έκλεισε η πλατφόρμα μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ για ενεργοβόρες και τουριστικές επιχειρήσεις

ΔΑΠΕΕΠ: Έκλεισε η πλατφόρμα μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ για ενεργοβόρες και τουριστικές επιχειρήσεις
Πέμπτη, 10/06/2021 - 16:37

Με 75 ενεργοβόρες βιομηχανίες και 260 τουριστικές επιχειρήσεις έκλεισε η πλατφόρμα του ΕΤΜΕΑΡ που λειτουργεί ο ΔΑΠΕΕΠ.

Οι νέοι δυνητικοί δικαιούχοι που υπέβαλλαν αιτήσεις υπαγωγής στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ για το 2019-2020 θα περιμένουν τους απαραίτητους ελέγχους που γίνονται από τους επίσημους ελεγκτικούς μηχανισμούς του ΔΑΠΕΕΠ και θα περιμένουν την απόφαση υπαγωγής.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ κος Γιάννης Γιαρέντης δήλωσε ότι η εκ νέου ενεργοποίηση του πληροφοριακού συστήματος του ΔΑΠΕΕΠ έγινε με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, για να αντιμετωπισθούν οι αδυναμίες υποβολής αιτήσεων που είχαν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες, λόγω της δυσλειτουργίας που αντιμετώπισαν από την πανδημία. Ταυτόχρονα, εντάχθηκαν και οι επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου που επλήγησαν ιδιαίτερα. Το προσεχές διάστημα θα αξιολογήσουμε τα στοιχεία που υπέβαλλαν οι δυνητικοί δικαιούχοι του ΕΤΜΕΑΡ και κατόπιν θα εκδώσουμε οριστικές αποφάσεις υπαγωγής των καταναλώσεών τους σε Καθεστώς Μειωμένων Χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ.

Να σημειώσουμε ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για τους Αγρότες, μέχρι το τέλος του μήνα. Η απλουστευμένη διαδικασία, θα διευκολύνει τον Έλληνα αγρότη να διεκδικήσει τις μειωμένες χρεώσεις με μια απλή δήλωση.

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο Διαχειριστής θα ανοίξει ξανά τη συγκεκριμένη πλατφόρμα προκειμένου να υποβληθούν οι αιτήσεις για το έτος 2021. Κατόπιν, η διαδικασία θα συνεχιστεί και για το έτος 2022.